Grid star
eveniment

NICUSOR DAN, PRINS CU NOI SMECHERII – „Specialitatea caracatitei este sa piarda in urma unei intelegeri” (Video)

UPDATE

Deputatul USR Nicusor Dan a confirmat in urma cu putin timp inalnirea cu afaceristul imobiliar Catalin Grigore:

Nu am vazut imaginile, nu pot sa confirm ce e acolo, dar va spun ca m-am intalnit cu domnul Catalin Grigore, care este un dezvoltator imobiliar din zona de sud a Bucurestiului. Mi-a solicitat sa ne intalnim in urma unui litigiu pe care l-am initiat, m-am intalnit cu domnia sa si i-am spus ca eu am dreptate. Acest litigiu este in curs – Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat. Urmeaza recursul la Curtea de Apel”.

--------

O noua saptamana, o noua dezvaluire despre combinatiile imobiliare ale lui Nicusor Dan (foto dreapta), candidatul PNL-USR-PLUS la Primaria Capitalei.

De data aceasta, creatoarea de moda Dana Budeanu – aceeasi care in urma cu sapte zile demasca interventia lui Nicusor Dan pentru afaceristul Mihai Mitrache „Caine” (click aici pentru a citi) – a publicat o filmare in care USR-istul apare alaturi de un dezvoltator imobiliar cu care ar fi cazut la intelegere. Este vorba despre Catalin Grigore (foto stanga), directorul Sud Rezidential si prieten din copilarie cu Robert Nica, sef al Clanului Sportivilor. Prietenia Grigore-Nica este ceva cat se poate de asumat, afaceristul imobiliar recunoscand-o intr-o declaratie oferita Rise Project.

Ei bine, Robert Nica este numele-cheie in toata aceasta afacere, intrucat Nicusor Dan a intervenit in favoarea interlopului, contestand in instanta un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) in 2018, la 7 ani de la adoptarea lui de catre autoritatile locale. Dar nu intregul PUZ, ci doar o mica portiune care il interesa pe Nica, arata Budeanu, conform Stiripesurse.ro. Astfel, mergand din start in pierdere (constient ca nu avea nicio sansa de a castiga procesul), Nicusor Dan a intreprins toata aceasta schema doar ca sa cada la pace cu dezvoltatorii imobiliari interesati de restul terenului, aferent celei mai mari parti din PUZ.

Redam cele mai importante explicatii ale Danei Budeanu:

In 2011, fostele sere Berceni trec printr-un PUZ la categoria 'curti, constructii'. Pana in 2018, pe acest teren s-a construit. In 2018, in aprilie, trece PUZ-ul domnului Nica, seful Clanului Sportivilor. La opt luni de la aprobarea acestui PUZ, domnul Nicusor Dan, prin cele doua asociatii ale dansului, contesta PUZ-ul pe motivul ca este spatiu verde. Nu a contestat PUZ-ul din 2011, a contestat doar PUZ-ul din 2018, bucatica domnului Nica. S-a dus sa salveze un coltisor. Procedura de atac este una perversa, pentru ca tu in momentul in care ataci astfel, pierzi sigur. Specialitatea caracatitei domnului Nicusor Dan este sa piarda in urma unei intelegeri. Ca sa pierzi, tu dai in judecata in asa fel incat sa poti sa pierzi. Din secunda in care tu ataci PUZ-ul, aia nu mai pot sa vanda, dar pot construi in continuare. Aia trebuie sa ajunga la un acord cu tine, pentru ca la cartea funciara apare acest litigiu.

Toti dezvoltatorii imobiliari care urmaresc acum Verdictul sunt pe scaunde lesinati, pentru ca sunt in aceeasi situatie sau au fost cu Nicusor Dan. Asadar, el face aceasta actiune, iti blocheaza posibilitatea de a vinde, tu faci orice ca sa ajungi la o intelegere, dupa care el pierde. Singurul lucru pe care poti sa-l faci e sa-l blochezi pe aia sa nu vanda. Nimic pentru cetateni. Totul se incheie, vorba lui Base, intr-un birou. Basescu l-a intrebat pe Nicusor Dan ce a facut la One Properties, cum s-a inteles cu One Properties.

Eu il intreb pe domnul Nicusor Dan, pe care il aveti pe aceste imagini, impreuna cu domnul Catalin Grigore (Sud Rezidential): in momentul in care ai depus aceasta actiune impotriva PUZ-ului, pana in momentul in care te-ai intalnit cu domnul Catalin Grigore si din acel moment pana in momentul in care pe 19 august 2020 ai pierdut procesul cu Sud Rezidential, cum te-ai inteles?

* Vedeti inregistrarea video aici, pe Lumea Justitiei, de la momentul 10:00

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani