Grid star
eveniment

FURT LA POMPA - O statie Lukoil a fost inchisa: "La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fara actionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidentia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37" (Foto)

Incredibil: platim fara sa consumam, arata Protectia Consumatorilor. Este vorba despre ce se intampla la alimentarea masinilor cu carburanti. Anuntul a fost facut pe facebook de presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Potrivit lui Constantinescu, o statie de carburanti Lukoil din Ciolpani a fost inchisa temporar de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) si amendata cu 55.000 de lei, dupa ce in urma controlului s-a descoperit ca la ridicarea pistolului din pompa de alimentare, fara actionarea acestuia, soferii erau deja taxati. Adica fara ca masina sa fie alimentata. Concret, romanii erau pusi sa plateasca inainte sa inceapa sa alimenteze masina cu carburant. De asemenea au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate in conditiile stabilite de producator.

Iata anuntul facut de Horia Constantinescu:

"Incredibil!

Pe baza unei informatii primite de la dvs, in coordonarea Directiei Generale de Control, s-a desfasurat o actiune ce pare rupta dintr-o lume absurda.

Operatorul economic Lukoil Ciolpani comercializa produsul benzina ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fara actionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidentia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantitatii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele doua pompe s-a constatat o diferenta in minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. Operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 50.000 lei (de plata 50.000 le) pentru incalcarea art.6 alin.1 lit.b din Legea 363. De asemenea au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate in conditiile stabilite de producator, s-a aplicat o amenda de 5.000 lei (de plata 1.000 lei) pentru incalcarea art.7 lit.b a 5-a liniuta din OG21.

Statia a fost oprita temporar”.

Sursa foto: facebook Horia Constantinescu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani