Grid star
eveniment

LEGEA PENTRU ROMANI A LUI LIVIU DRAGNEA, REFUZATA DE PNL – Dreapta nu vrea ca romanii sa manance mai bine? (Document)

Legea pentru romani privind dublul standard al produselor initiata de ex-liderul PSD Liviu Dragnea a fost refuzata de guvernul condus de Ludovic Orban (facsimil), iar in prezent se afla in dezbatere la comisiile din Camera Deputatilor. Acolo unde a fost retrimisa, dupa ce a fost adoptata de Senat. Iar dupa cum se misca lucrurile, exista posibilitatea sa fie respinsa.

Dublul standard

Potrivit expunerii de motive, prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se intelege o practica comerciala care implica introducerea pe piata a unui produs ca fiind identic cu acelasi produs comercializat in mai multe state membre, in cazul in care aceste produse au in mod semnificativ o compozitie diferita sau caracteristici care cauzeaza sau pot determina consumatorului mediu sa ia o decizie comerciala pe care nu ar fi luat-o in caz contrar.

Practica inselatoare

Potrivit proiectului adoptat de Senat si aflat in prezent la Camera Deputatilor, comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate constituie o practica inselatoare si atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz.

Iata principalele prevederi:

–Comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori la care s-a constatat existenta dublului standard se pedepseste cu amenda de maximum 4% din cifra de afaceri; in caz de abatere repetata se poate suspenda autorizatia de functionare a comerciantului/prestatorului de servicii pentru o perioada de 6 luni;
–Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va recolta probe in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru produsele susceptibile de dublu standard.

Iata proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani