Grid star
eveniment

ASIGURARILE DE VIATA – Daunele platite. Banii primiti de romani

Indemnizatiile brute platite romanilor in baza politelor de asigurare, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1.8 miliarde de lei. Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) , deficitul de protectie al romanilor este inca la o valoare ridicata, de peste 620 miliarde de lei.

Potrivit UNSAR, diferenta dintre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat pentru a mentine standardul de viata in cazul producerii unui eveniment neprevazut este una semnificativa.

"Romanii incep sa beneficieze din ce in ce mai mult de avantajele asipurarilor de viata, inclusiv ale celor care ne ajuta sa economisim sau sa investim. Pe langa protectia oferita familiilor in cazul unor evenimente nefericite, asigurarile de viata pot contribui si la cresterea sigurantei noastre financiare”, a declarat presedintele UNSAR, Alexandru Ciuncan.

Iata anuntul UNSAR:

"Romanii au beneficiat in 2022, mai mult decat oricand in ultimii ani, de protectia financiara oferita de asigurarile de viata. Astfel, indemnizatiile brute platite romanilor in baza acestor polite, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1.8 miliarde de lei.

Cu toate acestea, deficitul de protectie al romanilor este inca la o valoare ridicata, de peste 620 miliarde de lei. Practic, diferenta dintre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat intr-o familie pentru a mentine standardul de viata in cazul producerii unui eveniment neprevazut este una semnificativa.

'Romanii incep sa beneficieze din ce in ce mai mult de avantajele asigurarilor de viata, inclusiv ale celor care ne ajuta sa economisim sau sa investim. Pe langa protectia oferita familiilor in cazul unor evenimente nefericite, asigurarile de viata pot contribui si la cresterea sigurantei noastre financiare', a declarat Alexandru Ciuncan, presedintele UNSAR.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani