Grid star
eveniment

CIOLACU MERGE INAINTE CU REFORMA – Premierul anunta ca-si asuma raspunderea pe masurile fiscale agreate cu oficialii europeni

Premierul Marcel Ciolacu va pleca joi, 31 august 2023 la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, si anunta ca va merge inainte cu pachetul de reforme. Seful Executivului a precizat ca este dispus sa isi puna pe masa mandatul de premier si sa-si asume raspunderea, alaturi de Guvern, pe masurile fiscale agreate cu Comisia Europeana.

Potrivit acestuia, in timpul discutiilor de la Bruxelels se va incheia renegocierea PNRR, va fi finalizata noua forma a programului REPowerEU. Premierul a mai spus ca se va face reforma pensiilor si va fi depusa cererea de plata numarul trei pe PNRR.:

"Sunt sigur ca vom gasi impreuna cu partenerii europeni solutia justa, astfel incat cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 si 2025 sa fie actualizat”.

Seful Executivului a mai declarat ca este convins ca CE va recunoaste eforturile financiare deosebite facute de Romania in acest an pentru sustinerea Ucrainei si Republicii Moldova.

Iata declaratia facuta de Marcel Ciolacu:

"Dupa-amiaza voi pleca la Bruxelles, unde ma voi intalni cu oficiali europeni ca sa discut cateva decizii esentiale pe care trebuie sa le luam impreuna pentru ca planul Romaniei sa mearga cu succes mai departe. Sunt decis sa nu renunt la vreo reforma si sa livram tot ce ne-am asumat. Incheiem renegocierea PNRR, finalizam noua forma a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plata numarul trei si vom lua masurile fiscale care sa ne permita dezvoltarea sustenabila a Romaniei.

Asa ca azi vreau impreuna cu tot cabinetul, sa trecem in revista toate jaloanele care trebuie inchise, pentru a putea depune cererea de plata numarul trei. Asa cum am anuntat in sedinta de guvern trecuta, pentru asta sunt dispus sa imi pun pe masa mandatul de premier si sa-mi asum raspunderea, alaturi de Guvern, pe masurile fiscale agreate cu Comisia Europeana. In acelasi timp, insa, in spiritul solidaritatii europene, sunt absolut convins si exista deja semnale in acest sens, dupa prezenta celor trei ministri la Bruxelles, ca si Comisia va recunoaste eforturile financiare deosebite facute de noi in acest an pentru sustinerea Ucrainei si Republicii Moldova.

Sunt sigur ca vom gasi impreuna cu partenerii europeni solutia justa, astfel incat cadrul fiscal bugetar stabilit pentru 2023, 2024 si 2025 sa fie actualizat tinand cont de aceste realitati”.

Fara TVA marit

Potrivit unor surse, Guvernul Ciolacu respinge cererea Comisiei Europene de crestere a TVA de la 19 la 21%. Nu va fi redusa nici cota redusa la alimente, potrivit g4media. Seful Executivului incearca sa ii convinga pe oficialii europeni sa accepte un deficit bugetar mai mare al Romaniei, pana la 5,5, fata de 4,4, cel asumat. Ciolacu ar putea anunta la Bruxelles si impozitarea cu 1% pe cifra de afaceri a marilor companii (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani