Grid star
eveniment

ORBAN II ATACA PE OAMENII LUI IOHANNIS - “Nu se mai poate asa”

Premierul Ludovic Orban (foto stanga) ii ataca pe oamenii lui Klaus Iohannis.

Seful Executivului a criticat joi seara, 15 octombrie 2020, in termeni duri judecatorii Curtii Constitutionale dupa ce acestia au decis ca legea prin care Parlamentul stabileste data alegerilor este constitutionala (click aici pentru a citi).

Orban a cerut schimbarea componentei Curtii:

“Trebuie schimbata componenta Curtii Constitutionale, trebuie eliminati politrucii de acolo, trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti acolo ca sa raspunda la comenzi politice”.

Interesant este ca decizia CCR a fost luata cu majoritate de voturi, inclusiv cu cele ale Liviei Stanciu (foto dreapta) si Siminei Tanasescu, judecatoare numite la Curte de Klaus Iohannis. Iar criticele premierului le-au vizat si pe acestea.

Singurul judecator care a facut opinie separata a fost fostul sef al DNA Daniel Morar.

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban la digi 24:


„Decizia CCR mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Eu asa ceva… va marturisesc, deci, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa, cu asemenea… Trebuie schimbata componenta Curtii Constitutionale, trebuie eliminati politrucii de acolo, trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti acolo ca sa raspunda la comenzi politice!”.

Replica lui Dorneanu

La scurt timp dupa atacul lui Orban, presedintele CCR Valer Dorneanu i-a dat replica. Dorneanu a declarat la antena 3 ca Ludovic Orban are o pandemie personala cu CCR si incita opinia publica impotriva institutiei pe care o reprezinta:

Am impresia ca domnul premier are alt fel de pandemie impotriva mea si a CCR, incita opinia publica impotriva Curtii.

Din pacate am impresia ca scaunul a adaugat acelui cuvannt pandemie alte boli specifice. Il cunosc de ceva timp si am un pic de fereala sa folosesc cuvantul politruc. Stiu ca are studii la TCM Brasov… Nu stiu daca are si alte studii sa ne califice pe noi cum ne califica. Toti suntem profesionisti, cu expertiza, nu putem fi catalogati ca politruci", 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani