Grid star
eveniment

SUPRATAXAREA MARILOR COMPANII – Pozitia presedintelui Iohannis: “Nu cred ca este nici necesara, nici utila si nici corecta”

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre suprataxarea marilor companii. Seful statului nu crede ca este nici necesara, nici utila si nici corecta aceasta masura.

Potrivit lui Iohannis, nu vor fi majorate taxe si impozite si nu vor fi introduse altele noi. Referindu-se la 2022, presedintele a spus ca va fi nevoie de un buget foarte realist, clar si bine fundamentat, precizand ca trebuie scazut deficitul si sa demarate reformele asumate prin PNRR.

Iata declaratia facuta de Klaus Iohannis:

“Suprataxarea marilor companii nu cred ca este nici necesara, nici utila si nici corecta. Nu vor fi majorate taxe si impozite si nu vor fi introduse altele noi. Dezbaterile care au loc in coalitie sunt firesti si este natural sa se intample asa pentru ca avem un Executiv in care exista un partid social-democrat si unul liberal.
Pana acum, consider ca s-a ajuns la concluzii rezonabile, iar Guvernul se misca foarte bine. In discutiile cu liderii coalitiei, am subliniat ca trebuie sa respectam cadrul macroeconomic la care ne-am angajat. Pentru 2022 va fi nevoie, asadar, de un buget foarte realist, clar si bine fundamentat. Trebuie sa scadem deficitul si sa demaram reformele. Prin PNRR, ne-am angajat sa facem aceste reforme si le vom face”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani