Grid star
eveniment

MINISTERUL DE FINANTE A PRIMIT 368 MILIOANE EURO DE LA BANCA – Destinatia banilor

Ministerul Finantelor condus de Adrian Caciu (foto) a primit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) 368 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova.

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, si vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Christian Kettel Thomson, au discutat luni, 16 mai 2022, despre modalitatile de a operationaliza cat mai rapid si eficient contractul de finantare a noului Spital Regional de la Craiova, in valoare de 368 de milioane de euro. Imprumutul este al treilea din seria finantarilor acordate de BEI in perioada 2021-2022 pentru sprijinirea constructiei spitalelor regionale de urgenta din Romania, dupa investitiile in spitalele regionale de urgenta din Iasi si Cluj, in valoare totala de 555 milioane de euro.

Noul spital din Craiova, care se preconizeaza a fi finalizat pana in 2027, va oferi servicii medicale de ultima generatie, inclusiv tratament pentru cancer, traume si asistenta maternala.
"Banca Europeana de Investitii este un partener cheie pentru investitiile in domeniul medical din Romania. Este o investitie in oameni si pentru oameni. Peste 1,9 milioane de persoane din sud-vestul Romaniei vor beneficia de servicii medicale de calitate in urma construirii noului Spital Regional din Craiova. Unitatea va avea 807 paturi pentru spitalizari si 130 de paturi si targi pentru tratamente ambulatorii si va oferi servicii medicale de ultima generatie, inclusiv tratamente pentru cancer, traume si asistenta maternala. De asemenea, dupa finalizarea noului spital speram sa cream peste 3000 de noi locuri de munca", a declarat Adrian Caciu.

Cel mai mare imprumut

"Investitiile in sanatate sunt in beneficiul tuturor. Banca Europeana de Investitii este incantata sa sprijine noul spital regional din Craiova prin cel mai mare imprumut pe care l-am acordat vreodata pentru investitii in domeniul sanatatii in Romania. Aceasta noua investitie, consolidata de sprijinul consultativ si de asistenta tehnica oferite de Centrul european de consultanta pentru investitii, vine dupa sprijinul recent acordat de BEI pentru noile spitale regionale din Iasi si Cluj." , a declarat Christian Kettel Thomson, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani