Grid star
eveniment

SUPRAIMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE – Propunerile facute in Coalitie. Ce se intampla cu veniturile mici

Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decat salariul presedintelui tarii, deduceri de impozite pentru cei cu veniturile mici si supraimpozitarea pensiilor speciale. Acestea sunt propunerile facute de Partidul Social Democrat in cadrul Coalitiei de guvernare.


Se mai propune si supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decat salariul Presedintelui Romaniei. Potrivit social-democratilor, scopul principal al reformarii sistemului fiscal din Romania este de a reduce inechitatile sociale si de a asigura solidaritatea sociala intre contribuabili.
Astfel, trebuie indeplinite concomitent doua conditii esentiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie sa beneficieze de impozite mai mici. PSD considera ca in aceasta perioada dificila, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate sa se bucure de acelasi regim fiscal aplicat celor care se zbat in saracie severa.
In acelasi timp, Guvernul are obligatia de a promova solidaritatea intre contribuabili si de a asigura un echilibru just intre impozitarea muncii si a capitalului. Nu in ultimul rand, arata social-democratii, noul model fiscal trebuie sa asigure resursele pentru continuarea investitiilor si a stimularii mediului de afaceri, pentru sustinerea dezvoltarii economice si a cresterii nivelului de trai.

Iata anuntul PSD:

"PSD considera ca scopul principal al reformarii sistemului fiscal din Romania este de a reduce inechitatile sociale si de a asigura solidaritatea sociala intre contribuabili. In viziunea PSD povara fiscala trebuie distribuita in mod echitabil la nivelul societatii. Astfel, trebuie indeplinite concomitent doua conditii esentiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie sa beneficieze de impozite mai mici.
In acest sens, PSD a facut urmatoarele propuneri in cadrul Coalitiei de guvernare:
-Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decat salariul Presedintelui Romaniei;
-Supraimpozitarea pensiilor speciale care depasesc consistent pensia medie din Romania;
-Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici;
-Contributie pentru Sanatate si Educatie din partea firmelor mari, pe o durata limitata.

Pragurile si cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmeaza sa fie discutate cu partenerii de guvernare. 

Stimularea mediului de afaceri

PSD considera ca, in aceasta perioada dificila, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate sa se bucure de acelasi regim fiscal aplicat celor care se zbat in saracie severa.
In acelasi timp, Guvernul are obligatia de a promova solidaritatea intre contribuabili si de a asigura un echilibru just intre impozitarea muncii si a capitalului.
Nu in ultimul rand, noul model fiscal trebuie sa asigure resursele pentru continuarea investitiilor si a stimularii mediului de afaceri, pentru sustinerea dezvoltarii economice si a cresterii nivelului de trai”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani