Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS: ROMANIA TRIMITE MUNITIE IN UCRAINA – Iata anuntul presedintelui

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat duminica, 27 februarie 2022, pe facebook, ca Romania trimite munitie in Ucraina. Seful statului si-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean.

Iata anuntul lui Klaus Iohannis:

"Alaturi de partenerii si aliatii sai, Romania continua sa sprijine Ucraina in efortul sau de a respinge invazia Federatiei Ruse! Tara noastra va trimite o noua transa de ajutoare catre Ucraina: munitie, combustibil, casti, echipament militar, alimente si medicamente.

Este impresionanta mobilizarea exemplara a romanilor si implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiti sa caute refugiu din zonele de razboi. Le sunt recunoscator si le multumesc tuturor! Solidaritate deplina cu Ucraina si cu poporul ucrainean!”.

Incalcarea dreptului international

Romania condamna cu fermitate recunoasterea de catre Federatia Rusa a „"ndependentei” autoproclamatelor republici separatiste din Donetk si Luhansk, parti componente ale Ucrainei, declara presedintele Klaus Iohannis in urma cu cateva zile. Potrivit unei declaratii facute de presedinte, acest act reprezinta o incalcare flagranta a dreptului international, a suveranitatii si integritatii teritoriale ale Ucrainei:

"De asemenea, prin aceasta decizie, Rusia incalca obligatiile care ii revin in calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk, care devin astfel golite de continut. Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, ameninta, prin actiunile sale, pacea si securitatea globale garantate de insusi Consiliul de Securitate ONU, incalcand deliberat principiile de drept international prevazute de Carta ONU si de Actul final de la Helsinki.

Comunitatea internationala trebuie sa sanctioneze ferm, imediat si fara echivoc aceasta decizie lipsita de responsabilitate a Rusiei. Romania reafirma si in acest context sustinerea puternica pentru suveranitatea si integritatea teritoriala ale Ucrainei si va actiona in coordonare cu partenerii si aliatii sai pentru aplicarea masurilor de raspuns potrivite”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani