Grid star
eveniment

MINISTERUL APARARII A INTERCEPTAT UN AVION UCRAINEAN - Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda dupa atacul Rusiei

Ministerul Apararii anunta ca a interceptat joi dimineata, 24 februarie 2022, un avion ucrainean care intrase in spatiul aerian al Romaniei. In ceea ce priveste situatia din Ucraina dupa atacul Rusiei, MAPN precizeaza ca a activat punctele militare de comanda cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea fortelor si mijloacelor destinate situatiilor concrete care pot aparea.

Doua aeronave F-16 Fighting Falcon ale Fortelor Aeriene Romane aflate in serviciul de lupta Politie Aeriana sub comanda NATO au decolat, in jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situatii aeriene referitoare la un zbor neautorizat in partea de nord a Romaniei, care se apropia de spatiul aerian national.

Potrivit MAPN, cele doua aeronave militare romane au aplicat cu strictete procedurile nationale si regulile internationale aplicabile in astfel de situatii, procedand la interceptarea si identificarea vizuala a aeronavei care intrase in spatiul aerian romanesc. Aeronava respectiva, un Suhoi 27 apartinand Fortelor Aeriene Ucrainene, a fost escortata pentru aterizare imediata pe Baza 95 Aeriana Bacau, operatiune incheiata la ora 07.05. Dupa aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispozitia autoritatilor romane, urmand a fi luate masurile legale care se impun in aceste situatii, precizeaza ministerul Apararii.

Mobilizare

“In ceea ce priveste situatia de securitate din Ucraina, Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea fortelor si mijloacelor destinate situatiilor concrete care pot aparea. Conducerea Ministerului Apararii Nationale a luat toate masurile necesare de reactie, atat cele care revin in mod direct institutiei, precum si cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului national de securitate, conform planurilor de cooperare interinstitutionala, elaborate din timp”, mai anunta MAPN.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani