Grid star
eveniment

FARA SCUTIRE DE IMPOZIT PENTRU MASINILE DE LUX – Se incearca modificarea Codului Fiscal. Capacitatea cilindrica maxima pana la care se poate aplica facilitatea si categoriile de beneficiari (Document)

Proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal a fost depus in Senat. Este vorba despre limitarea facilitatilor privind impozitul masinilor aflate in proprietatea unor categorii de persoane. Concret, se propune ca scutirea de impozit sa se aplice doar mijloacelor de transport cu capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 2.000 cm3. In prezent, legea nu limiteaza capacitatea.

Initiatorii, printre care si fostul premier Florin Citu (foto) arata ca articolul 469 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal acorda scutiri de impozit pentru mijloacele de transport aflate in proprietatea unor categorii de persoane, cum ar fi: veterani de razboi, persoane cu dizabilitati, fosti detinuti politici.

Iar interpretarea in litera legii a dat nastere unor situatii in care exista masini de lux scutite de impozit, astfel incat o dispozitie legala gandita ca o facilitate fiscala a ajuns sa fie un privilegiu:

“Aceasta dispozitie legala exista pentru a veni in sprijinul persoanelor vulnerabile si nu pentru a scuti de impozit proprietarii de masini de lux".

Practica obisnuita in multe tari europene

Astfel, prin aceasta initiativa legislativa se doreste reglementarea acordarii scutirii de impozit pentru mijloacele de transport doar la cele cu capacitate cilindrica mai mica sau egala cu 2.000 cm3. Initiatorii arata ca stabilirea de limite in ceea ce priveste scutirea de la impozit pentru mijloacele de transport este o practica obisnuita in multe tari europene pentru a directiona beneficiile fiscale catre cetatenii aflati in situatii speciale.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani