Grid star
eveniment

RECOMPENSE FINANCIARE PENTRU GENII – Sumele oferite absolventilor cu nota 10. Premierul Ciuca are ultimul cuvant (Document)

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica Proiectul privind acordarea de stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a (sesiunea 2022) si la examenul national de bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2022). Premierul Nicolae Ciuca (foto) are ultimul cuvant cu privire la sumele pe care le vor primi elevii.

Potrivit expunerii de motive, scopul proiectului consta in sustinerea activitatii de inalta performanta din invatamantul preuniversitar. Actul normativ urmareste crearea cadrului normativ al stimularii performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, raspunzand cerintelor actuale determinate de schimbarile produse in legislatia si practica nationala si internationala.
Astfel, se arata ca in 2022, un numar de 239 absolventi de liceu au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat (222 la examenul national bacalaureat si 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2022, iar 237 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala.

Rasplatirea performantei

"Tinand cont ca este vorba de tineri absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la invatatura, care au toate sansele sa continue sa obtina performante in invatamantul liceal, respectiv in invatamantul universitar, apreciem ca li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util in dezvoltarea lor ulterioara, in domeniul profesional si personal. In contextul mentionat anterior, apreciem ca performanta lor este exceptionala si merita evidentiata, stimulata si celebrata. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor si o invitatie catre intreaga populatie scolara la un invatamant de performanta inalta”.

Iata prevederile proiectului:

Art. 1.

Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 1.000 de lei fiecarui absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la evaluarea nationala, sesiunea 2022.

Art. 2.

Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 3.000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani