Grid star
eveniment

STATUL SE IMPRUMUTA DE LA ROMANI – Ministerul Finantelor a lansat o noua emisiune de titluri de stat cu dobanda de peste 7%. Banii vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar

Ministerul de Finante lanseaza o noua emisiune de titluri de stat. Astfel, incepand de luni, 18 decembrie 2023, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu scadenta de 1 si 3 ani si cu dobanzi anuale de 6,10% si, respectiv, 7,10%. Castigurile nu sunt supuse impozitului. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului;

-Intre 18 decembrie 2023 – 12 ianuarie 2024 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;

-Intre 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 in mediul urban si 18 decembrie 2023 – 10 ianuarie 2024 in mediul rural, prin Posta Romana.

Venituri neimpozabile

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani