Grid star
eveniment

STATUL A LUAT MILIARDE DE LA ROMANI – Banii se intorc cu dobanda, iar castigul nu se impoziteaza

Miliarde de lei au fost investite in titluri de stat, iar castigurile nu sunt impozitabile.

Cea de-a doua editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2023, desfasurata de Ministerul Finantelor condus de Marcel Bolos (foto) in parteneriat cu Morning Glory si Rock FM, a adus cel mai mare numar de investitori-donatori de pana acum.

Aproximativ 1.300 de donatori de sange s-au alaturat campaniei "Romania are sange de rocker, acum si de investitor” in perioada 17-28 iulie si au beneficiat de transa speciala cu cea mai mare dobanda oferita in cadrul acestei editii, de 7,3%, pentru achizitia de titluri de stat emise in lei, cu scadenta la un an.

Suma totala investita in editia a doua a Programului FIDELIS a fost de peste 2,390 de miliarde de lei. Emisiunea in euro, cu scadenta la 5 ani si dobanda de 5,45%, a fost cea mai accesata, cu un total de peste 210 milioane de euro plasati in cele 6.484 de ordine. A doua cea mai accesata a fost emisiunea in lei, cu scadenta la 3 ani, dobanda de 7,20%, cu un total de 421.765 milioane de lei plasate in 4.884 ordine.

Investitie de peste 20 miliarde lei

Ministerul Finantelor a atras in total 758,2 milioane lei si, respectiv, 329,1 milioane euro, prin a 12-a oferta primara de vanzare de titluri de stat FIDELIS, derulata in ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Prin intermediul celor 12 oferte derulate in ultimii patru ani, Ministerul Finantelor a atras de la populatie peste 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro).

"Reamintim ca valoarea nominala a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Investitorii donatori au beneficiat de scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Au beneficiat de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 1 ianuarie 2023.

Cei care investesc in titlurile de stat Fidelis se bucura de facilitati precum:

• posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere;

• castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile;

• flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului", arata Finantele.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani