Grid star
eveniment

PUBLICITATEA PENTRU JOCURILE DE NOROC, LIMITATA – Senatul a adoptat legea

Senatul a adoptat, miercuri, 1 martie 2023, proiectul care vizeaza limitarea publicitatii audiovizuale pentru jocurile de noroc si pentru pariurile sportive. Astfel, publicitatea la jocuri de noroc se va putea face doar in intervalul 23.00 şi 6.00, iar reclamele outdoor nu pot depasi 30 de metri patrati.

In intervalul orar 6.00 - 2.,00, sunt permise "inserturile grafice ale marcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul marcii", insotite de mesajul "Fii responsabil" si de interdictia participarii la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani. Potrivit stiri.tvr.ro, un alt amendament adoptat prevede ca "formele de publicitate exterioara sunt permise daca dimensiunile materialelor publicitare nu depasesc, in mod individual, o suprafata de 30 de metri patrati" si nu promoveaza premii in bani sau bunuri materiale.

Vedetele nu pot face reclama

A fost admis, de asemenea, un amendament care prevede "interzicerea oricarei forme de comunicare comerciala audiovizuala pentru activitatile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalitati ale vietii publice, culturale, stiintifice, sportive ori de alte persoane care, datorita celebritatii lor, pot incuraja activitatile de jocuri de noroc si pariuri sportive". Decizia finala o va lua Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani