Grid star
eveniment

DECLARATIA DE BENEFICIAR REAL – Ministrul Economiei anunta ce se intampla din 2022

Ministrul Economiei Claudiu Nasui anunta ca din 2022 se revine la un sistem mai simplu in ceea ce priveste declaratia de beneficiar real. Concret, aceasta se va depune doar cand au loc schimbari, si nu in fiecare an.
Nasui a mai precizat ca s-a reusit simplificarea actualei declaratii. Aceasta are doar o pagina si jumatate, este mai usor de completat si nu trebuie insotita de alte cereri, cum ar fi „cererea pentru depunerea declaratiei de beneficiar real”. Ea poate fi depusa fie in persoana, fie trimisa prin posta sau e-mail cu semnatura electronica pana pe 1 octombrie.

Iata precizarile ministrului Economiei:

"Depunerea declaratiei de beneficiar real a fost simplificata.
Anul acesta a fost reintrodusa declaratia de beneficiar real. Din pacate, Uniunea Europeana solicita ca anul acesta companiile romanesti sa depuna declaratia de beneficiar real, astfel incat registrul central sa fie complet.
Vestea buna este ca, dupa depunerea acestei declaratii anul acesta, de anul viitor revenim la sistemul mai simplu pe care l-am propus: se va depune declaratia doar cand au loc schimbari, nu in fiecare an.
Avem si o a doua veste buna. Cu ajutorul colegului meu Stelian Ion si al doamnei Valentina Burdescu, presedinte al ONRC, am reusit simplificarea declaratiei de beneficiar real (https://cutt.ly/ONRC_UBO), asa cum va anuntam cu ceva timp in urma (https://cutt.ly/MJ-ONRC). Le multumesc pentru sustinere pe aceasta cale.
Noua declaratie are doar o pagina si jumatate, este mai usor de completat si nu trebuie insotita de alte cereri, cum ar fi 'cererea pentru depunerea declaratiei de beneficiar real'. Ea poate fi depusa fie in persoana, fie trimisa prin posta sau e-mail cu semnatura electronica pana pe 1 octombrie.
Dupa ce Romania isi va indeplini obligatia fata de Comisia Europeana de a avea acest registru completat, vom putea elimina definitiv declaratia anuala. Acest lucru s-ar fi intamplat deja, daca birocratia ar fi fost mai simpla. Este foarte important felul in care se implementeaza o directiva de la bun inceput. O birocratie sufocanta face mai grea respectarea obligatiilor si de catre contribuabili, si de catre statul roman. Vom continua discutiile cu Uniunea Europeana pentru alte simplificari suplimentare, si vom continua sa usuram povara mult prea mare asupra mediului privat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani