Grid star
eveniment

NELU TATARU LOVESTE DE 50 MILIOANE EURO PE STARE DE ALERTA – Ministerul Sanatatii pregateste o nou achizitie uriasa fara licitatie: 193 milioane lei plus TVA. Fostul premier Victor Ponta demasca manevra: „Sa nu mai intrebati de ce a cerut prelungirea star

Guvernul PNL pregateste o lovitura de 50 de milioane de euro sub acoperirea starii de alerta. Ministerul Sanatatii – condus de Nelu Tataru (foto) – a publicat vineri, 12 iunie 2020, un anunt potrivit caruia vrea sa cumpere intre 90 si 115 milioane de masti chirurgicale, pe care sa cheltuiasca intre 151,2 si 193,2 milioane de lei, la care se va adauga TVA. Adica suma maxima va echivala cu circa 50 de milioane de euro.

Manevra a fost denuntata luni, 15 iunie 2020, de catre fostul prim-ministru Victor Ponta, care a atras atentia ca aceasta este singura miza a prelungirii starii de urgenta (prelungire pe care o cere atat de insistent PNL): posibilitatea ca liberalii sa poata face achizitii publice uriase fara licitatie. Cu bani pe care la fel de bine Executivul i-ar fi putut directiona catre alocatii, atrage atentia presedintele Pro Romania.

Ex-premierul mai arata ca are informatii potrivit carora din Turcia pot fi importate masti la un pret unitar de patru ori mai mic decat cel prevazut in invitatia de participare lansata de Guvern: 0,48 lei bucata fata de 1,68 lei fara TVA bucata.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, Ministerul Sanatatii a stabilit termenul-limita pentru depunerea ofertelor ziua de marti, 16 iunie 2020 – la doar patru zile de la publicarea anuntului.

Redam postarea de pe Facebook a lui Victor Ponta:

Sa explicam din nou de ce vrea Guvernul sa prelungeasca Starea de Alerta !

Vineri au lansat din nou o licitatie “PRIN PROCEDURA DE NEGOCIERE FARA PUBLICARE PREALABILA” pentru masti faciale !!!

1. Suma este de 193 milioane de RON plus TVA = aprox 50 milioane de Euro ( adica pensia minima platita lunar catre 200.000 pensionari)!

2. Termenul de depunere a ofertelor este pana MAINE LA ORA 15!!! Prietenii stiu de ce ( nu e asa ca aveti toti pe acasa cam 100 de milioane de masti sa veniti maine cu ele???)

3. Pretul de achizitie este de 1,68 RON plus TVA ( oamenii rai spun ca acum poti sa importi cate masti vrei din Turcia cu 0,48 RON)

4. Au schimbat specificatia tehnica din “masti chirurgicale” in “masti faciale de uz medical” / si au scos cerinta sa fie “rezistente la stropit” ( deci pot fi oricum )

5. Saptamana asta pleaca 50 de milioane de Euro de la Buget - ca tot nu are Guvernul bani pentru alocatii?!

Totul este posibil in Stare de Urgenta! Altfel trebuia licitatie deschisa si transparenta! Ca sa nu mai intrebati de ce a cerut PNL prelungirea cu 30 de zile!”

* Cititi aici invitatia de participare

* Cititi aici caietul de sarcini

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani