Grid star
eveniment

ROMANIA EDUCATA A LUI IOHANNIS – Presedintele il cheama la consultari pe Florin Citu. Iata ce declara premierul: ”Este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul”

"Romania educata”, proiectul de suflet al lui Klaus Iohannis, proiect care evident nu va da roade, se va discuta luni, 5 iulie 2021, la Palatul Cotroceni, dupa ce rata de promovare la Bacalureat a fost de 67,8%.

La intalnire a fost chemat si premierul Florin Citu, cel care declara in 2018 ca “trebuie sa terminam cu aceasta propaganda, invatamantul si sanatatea prioritatea zero in Romania. Trebuie sa avem curajul sa spunem ca este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul, nu sanatatea”( click aici pentru a citi).
Este interesant cum va explica fostul profesor Klaus Iohannis in declaratia de presa care va urma dupa intalnire „succesul” programului.
De asemenea, interesant ar fi si transcriptul discutiei premierului Citu, care nu considera educatia o prioritate.

„Esec total”

Proiectul “Romania Educata”cu care presedintele Iohannis s-a laudat peste tot este un esec total, spunea fostul ministru al Educatiei, profesorul Mircea Miclea.
Fostul ministru declara ca “in 2014 a inceput lucru la acest document, o data cu preluarea Presedintiei de domnul Iohannis, azi suntem in anul 2020, au trecut 6 ani”, iar pana acum nu s-a intamplat nimic in baza proiectului Romania educata (click aici pentru a citi).

Mai mult, cifre alarmante au venit de la ministerul Educatiei la sfarsitul lui 2020: aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane nu aveau acces la internet.

Iar, teoretic, in Romania Educata acesti 400.000 de elevi ar fi trebuit sa invete online, avand in vedere ca scolile erau inchise (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani