Grid star
eveniment

PROTECTIE PENTRU BUZUNARUL ROMANILOR - Senatorul PSD Razvan Cuc cere injumatatirea platii. Proiectul e in Parlament (Document)

Senatorul PSD Razvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, cere modificarea ordonantei care reglementeaza tariful de utilizare a drumurilor nationale. Acesta a depus si o propunere legislativa care prevede ca in stare de asediu sau de urgenta, plata rovinietei se va suspenda, iar in conditiile starii de alerta, se va injumatati.

Cuc spune ca de la inceputul restrictiilor de circulatie, guvernul a interzis deplasarile noaptea, dar a cerut ca taxa de drum sa fie platita integral:

"O masura absurda si cinica, totodata! Nu poti sa ceri nimanui sa plateasca pentru ceva ce nu primeste!”.

Deputatul PSD face un apel la toti parlamentarii sa voteze acest proiect.

Iata anuntul lui Razvan Cuc:

"E DREPTUL ROMANILOR SA PLATEASCA TAXA DE DRUM DOAR PENTRU PERIOADA IN CARE AU DREPTUL SA CIRCULE!
Am depus in Parlament propunerea de modificare a OUG nr. 15/2002, legea care reglementeaza tariful de utilizare a drumurilor nationale. Adoptarea acesteia este o reparatie obligatorie. In conditii de stare de asediu sau de urgenta, plata rovignetei se va suspenda. Iar in conditiile starii de alerta, se va injumatati.
Nu poti sa le ceri oamenilor pretul intreg pentru rovigneta in conditiile in care noaptea nu au voie sa circule.
Practic, de la inceputul restrictiilor de circulatie, guvernul-foarfeca i-a inselat pe romani: a interzis deplasarile noaptea, dar a cerut ca taxa de drum sa fie platita integral. O masura absurda si cinica, totodata! Nu poti sa ceri nimanui sa plateasca pentru ceva ce nu primeste!

'Guvernul meu' doar atat a facut in pandemie: a inselat oamenii! A taiat si inghetat venituri si a inundat institutiile statului cu incompetenti fideli partidelor care compun coalitia. A refuzat sa ajute firmele romanesti si a imprumutat bani cu nemiluita fara sa spuna ce fac cu ei. A modificat legi ca sa poata vinde companiile statului.

Apel catre parlamentari

A scos ranga ca sa demoleze, nu a construit nimic. A provocat o criza in sanatate in plina pandemie. Am mai spus-o: nimeni nu poate gasi ceva bun in activitatea acestei guvernari!
Sper ca aceasta modificare sa fie votata de suficienti parlamentari incat sa treaca. Nu vreau sa cred ca toti parlamentarii acestei coalitii isi urasc poporul. Nu vreau sa accept ideea ca toti acesti parlamentari sunt cinici asa cum este tandemul Iohannis-Citu si obsedati ca nu cumva vreun roman sa duca mai multi bani acasa.
Stiu ca nu exista niciun pic de empatie din partea acestor contabili ai dezastrului de la guvern. Sper, insa, sa adunam destule voturi in Parlament ca aceasta reparatie necesara sa devina realitate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani