Grid star
eveniment

SARE IN AER CITU – Bomba! Tatal lui Florin Citu, Vasile Citu, a cerut documente de la Ministerul Finantelor, condus de fiul sau, intr-un proces in care se judeca fix cu Ministerul Finantelor. Documentele trebuiau trimise chiar lui Florin Citu. Vasile Citu

Continua dezvaluirile despre afacerea cu terenuri a familiei Citu. Au aparut documentele care demonstreaza o posibila implicare a ministrului de Finante Florin Citu (foto) in procesul prin care familia sa incearca sa obtina zeci de hectare de teren in Voineasa, proces in care, atentie, intervenient este fix Ministerul de Finante condus de Florin Citu.

Tatal ministrului de Finante Florin Citu, Vasile Citu, a cerut de la ministerul condus chiar de fiul sau documente in cadrul procesului in care se judeca pentru zeci de hectare de teren (vezi facsimil). Documentele au fost publicate de Ziarul de Valcea si discutate de Antena 3, fiind vorba despre o notificare adresata adresata de Vasile Citu catre ANAF Craiova si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea. Nu vom intra pe fondul dosarului din instanta, ci vom prezenta actiunile facute de tatal lui Florin Citu, cu referire la acest dosar.

Notificarea lui Vasile Citu: documentele sa fie trimise fiului

Concret, 11 decembrie 2019, deci la scurt timp dupa instalarea lui Florin Citu ca ministru de Finante, tatal acestuia, Vasile Citu, a trimis o notificare in atentia ANAF – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice si in atentia Admininistratiei Judetene a Finantelor Publice Valcea, dar si “spre stiinta ministrului Finantelor Publice Florin Citu”. Prin aceasta, tatal lui Florin Citu solicita sa i se comunice o serie de documente referitoare la procesul sau pentru terenul de la Voineasa, in care se judeca cu Romsilva, deci cu statul roman.

Foarte important: tatal lui Florin Citu solicita ca documentele in baza carora ANAF Valcea si ANAF Craiova au angajat statul roman in dosarul sau sa fie trimise, atentie, chiar ministrului de Finante Florin Citu.

Or, o implicare a ministrului de Finante Florin Citu in acest proces, in conditiile in care intervenient impotriva tatalui sau este chiar Ministerul de Finante, ridica problema existentei cel putin a unui conflict de interese. Tocmai de aceea, este de vazut daca vor exista reactii din partea Agentiei Nationale de Integritate sau din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Vasile Citu ameninta statul cu judecata

Pe de alta parte, in aceeasi notificare, tatal lui Vasile Citu ameninta ca va da statul roman in judecata. Si va cere cate 1.000 de lei pe zi, incepand cu 11 iunie 20198:

Prezenta notificare constituie conciliere prearbitrara, in baza careia, voi actiona Statul Roman in judecata si voi solicita daune-interese pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, in speta Sentinta civila nr. 74/2017, pronuntata de Judecatoria Brezoi in dosarul nr. 3067/198/2012*, definitiva si executorie prin Incheierea nr. 352 din 11 iunie 2018, pronuntata de Judecatoria Brezoi in dosar 723/198/2018, inchiere prin care, instanta de judecata a hotarat, fara cale de atac, executarea silita a titlului executoriu Sentinta civila nr. 74/2017.

Solicitarea catre instanta, o voi face in temeiul art. 906 alin. (1)-(3) Cod procedura civila, si voi solicita ca Statul Roman sa-mi achite o penalitate de 1000 lei stabilita pe zi de intarziere, de la pronuntarea Incheierii nr. 352 din 11 iunie 2018, pana la executarea obligatiei prevazuta de titlul executoriu Sentinta civila nr. 74/2017 pronuntata la 03.02.2017 de Judecatoria Brezoi in dosarul 3067/198/2012”.

Ministerul Finantelor reprezinta statul in procesul lui Vasile Citu

In urma notificarii lui Vasile Citu, fostul secretar general al Ministerului de Finante Mihai Diaconu a trimis o adresa catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea, astfel incat aceasta sa solutioneze petitia tatalui ministrului de Finante. Secretarul General al Ministerului Finantelor de la acea data face insa o precizare foarte importanta. Si anume ca Administratia Finantelor Publice Valcea a fost imputernicita sa reprezinte statul roman prin Ministerul Finantelor in procesul cu Vasile Citu.

Avem asadar urmatoarea situatie:

-tatal lui Florin Citu, Vasile Citu, trimite o notificare la ANAF si spre stiinta fiului sau ministrul de Finante Florin Citu;

-tatal lui Florin Citu, Vasile Citu, solicita documente privind procesul sau pentru terenul din Voineasa;

-tatal lui Florin Citu, Vasile Citu, cere ca documentele sa fie trimise fiului sau, ministrul de Finante Florin Citu;

-Ministerul de Finante condus de Florin Citu este intervenient in proces, impotriva tatalui ministrului de Finante, Vasile Citu;

-in toata aceasta perioada, ministrul de Finante Florin Citu propune desfiintarea Directiei Juridice din Ministerul de Finante, adica structura care trebuie sa reprezinte Ministerul Finantelor in dosarele din instanta, cum ar fi cel al familiei Citu.

Vi se pare ceva in neregula?

Orban zice ca face ancheta, Citu vede teroristi

Pus in fata dezvaluirilor despre litigiul familiei Citu si o posibila implicare in aceasta “afacere” a ministrului de Finante Florin Citu, prin desfiintarea Directiei Juridice a Ministerului de Finante, premierul Ludovic Orban a anuntat prin intermediul consilierului sau Virgil Guran ca va declansa o verificare. Desigur, nu trebuie sa ne asteptam la vreun rezultat. De partea cealalta, Citu vede numai conspiratii si se victimizeaza ca ar fi tinta unor “teroristi economici” (click aici pentru a citi reactia lui Florin Citu).

Iata notificarea tatalui ministrului de Finante Florin Citu, Vasile Citu:

Iata adresa fostului secretar general al Ministerului de Finante Mihai Diaconu:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani