Grid star
eveniment

INLOCUITORI PENTRU ROMANII CARE PLEACA SA MUNCEASCA IN AFARA - Solicitare catre premier: sa vina muncitorii straini (Documente)

Deficit de forta de munca dupa ce multi romani au ales sa plece in strainatate din cauza salariilor mai mari.
Motiv pentru care ministerul Muncii condus de Raluca Turcan a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare pentru modificarea HG1133/2020 privind stabilirea contingentului de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2021.
Concret, mi8nisterul Muncii propune suplimentarea cu 25.000 a numarului de muncitori straini pentru acest an pentru piata fortei de munca din Romania.
In total, potrivit proiectului, pentru anul 2021 se stabileste un contingent de 50.000 de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania.

Peste 160.000 de locuri vacante

In Nota de fundamentare se arata ca potrivit datelor furnizate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, daca in perioada ianuarie-mai 2020, numarul locurilor de munca vacante declarate de angajatori era de 156.085, pentru aceeasi perioada a anului 2021 numarul total de locuri de munca vacante este de 160.405 (in crestere cu 2,77% fata de perioada similara din anul 2020), din care 29.995 locuri de munca vacante comunicate in mod repetat de catre angajatori.
“Prin promovarea migratiei legale in beneficiul societatii romanesti, precum si in beneficiul imigrantilor si al statelor lor de origine, obiectivul principal al autoritatilor romane este de a maximiza efectele pozitive si de a limita efectele negative ale migratiei in scop de munca”.

*Cititi aici Nota de fundamentare

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani