Grid star
banci

CONVERSIE PROFESIONALA - Program de la BCR

“Digital People” este noul program BCR de conversie profesionala in IT & C.

Mai exact, Grupul BCR a acordat o finantare de 340.000 de lei programului lansat de Scoala informala de IT. Rolul acesteia este de a veni in sprijinul persoanelor care au ramas definitiv fara loc de munca sau care se afla in somaj tehnic, potrivit unui comunicat emis recent de BCR.

Bugetul alocat programului de conversie profesionala este pus la dispozitie de catre BCR. Dobanda este subventionata intr-un procentaj de 100% de Fundatia Erste pentru utilizarile din credit efectuate pana la 31 decembrie 2020.

Cursurile dureaza in medie 4 - 5 luni si sunt predate de mentorii Scolii informale de IT, intr - un mix de training – coaching - mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills si Interview Preparation, si se pot desfasura in orasele Brasov, Bucuresti, Cluj - Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu sau Timisoara.

Totodata, cursurile sunt gandite in asa fel incat, la finalizarea lor, absolventii sa se poata angaja mult mai usor.

Inscrierile se desfasoara in perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2020, prin completarea formularului de inscriere disponibil online pe pagina programului www.scoalainformala.ro/digital-people. Tot acolo este disponibil si regulamentul campaniei, mai este subliniat in comunicatul emis de BCR.

Stefan Buciuc, CEO BCR Social Finance, a declarat:

“Odata cu pandemia, societatea si economia au fost nevoite sa accelereze procesele de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie au fost rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitiva. Din pacate, Romania se afla pe ultimul loc in Europa atunci cand vine vorba de munca la distanta si, in acelasi timp, se confrunta cu o crestere a somajului. De aceea, am primit cu bratele deschise programul Digital People. Ne bucuram sa fim parte din el si sa contribuim la sustinerea celor care si-au pierdut locul de munca in aceasta perioada grea. Mai mult decat atat, ne place sa spunem ca finantam un program de formare ce reprezinta o solutie pe termen lung pentru toti cei care il vor urma.”

Mihai Talpos, co - fondator Scoala IT, a adaugat:

“Programul Digital People aduce o solutie practica pentru oameni si ne dorim ca prin intermediul lui sa atenuam efectele nefaste ale pandemiei, printre care se numara si cresterea mare a numarului de someri. Impreuna cu BCR Social Finance IFN SA, ne-am propus sa sprijinim, pentru inceput, minimum 70 de persoane in reorientarea lor profesionala catre industria IT & Software. In cadrul programului le oferim acestora cursuri specializate, dar si recomandari de angajare catre diverse companii din aceasta industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate in cautare de personal calificat.”

* Cititi aici comunicatul integral emis de BCR

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani