Grid star
banci

Creantele de la BRD Finance IFN: iata ce se intampla cu datoriile romanilor care au facut imprumuturi

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) a autorizat tranzactia prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC si EOS Finance IFN S.A., intentioneaza sa preia un portofoliu de creante performante si neperformante de la BRD Finance IFN S.A.

Portofoliul de creante cuprinde toate creantele rezultate din toate contractele de imprumut incheiate de catre BRD Finance IFN S.A. cu clientii sai. BRD Finance IFN S.A., prezenta pe piata din anul 2004, are in portofoliu credite pentru achizitia de bunuri, carduri de credit, credite auto si credite de nevoi personale. EOS Finance si EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor international de servicii financiare personalizate. In urma analizei, Consiliul Concurentei anunta ca nu a constatat ca aceasta operatiune ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Prezentam comunicatul Consiliului Concurentei:

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC si EOS Finance IFN S.A., intentioneaza sa preia un portofoliu de creante performante si neperformante de la BRD Finance IFN S.A.. Portofoliul de creante cuprinde toate creantele rezultate din toate contractele de imprumut incheiate de catre BRD Finance IFN S.A. cu clientii sai. BRD Finance IFN S.A., prezenta pe piata din anul 2004, are in portofoliu credite pentru achizitia de bunuri, carduri de credit, credite auto si credite de nevoi personale. EOS Finance si EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor international de servicii financiare personalizate.
Activitatea principala a companiei este reprezentata de achizitionarea portofoliilor de creante garantate si negarantate. Grupul EOS face parte, la randul lui, din Grupul Otto, un grup global de furnizori de servicii de comert electronic, retail si servicii conexe. In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenti
al normal”. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani