Grid star
punguta cu doi bani

Cresc pensiile de la 1 ianuarie

Vesti bune pentru varstnici! La 1 ianuarie 2024 pensiile se maresc cu 13,8%, anunta premierul Marcel Ciolacu. Acesta a declarat ca a devansat Legea pensiilor prin cererea de plata numarul 4 din PNRR. 

Iata declaratia facuta de premier:

"La 1 ianuarie, pensiile toate se maresc cu 13,8%, conform legii. Noua lege a pensiilor va intra in vigoare cu 1 ianuarie. Aplicarea directa va dura pana cand ministerul...iar, intr-un fel, eu am devansat Legea pensiilor prin cererea de plata numarul 4. Incercam sa o finalizam anul acesta, pentru ca erau prea multe jaloane in cererea de plata numarul 4 si sa nu mai patim cum s-a intamplat cu jalonul in cererea de plata numarul 3. Nu numai faptul ca mai avem foarte putine jaloane de indeplinit la cererea de plata numarul 3, am inceput sa inchidem foarte multe din cererea de plata numarul 4. Eu legea sa stiti ca nu o pitesc, legea va merge in Parlamentul Romaniei, pentru ca acolo se legifereaza”.

In trimestrul II 2023, pensia medie lunara (determinata luand in calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurari sociale, invaliditate, urmas etc.- platite de casele de pensii, a fost de 2.108 lei, in crestere cu 0,3% fata de trimestrul precedent, potrivit Institului National de Statistica. Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 2.005 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare, fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani