Grid star
punguta cu doi bani

Platile cu cardul, pe gustul romanilor

Peste 52% dintre romani au folosit cardul bancar pentru efectuarea unei plati la cumparaturi online, iar peste 41% dintre respondenti folosesc constant cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, rezulta dintr-un sondaj realizat de CEC Bank in parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Conform sondajului, putin peste 26% utilizeaza doar uneori cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, in timp ce 32% platesc facturile la utilitati doar cash. In ceea ce priveste serviciile bancare online, 29,08% dintre respondenti sustin ca folosesc in mod curent, saptamanal sau chiar mai des Internet Banking / Mobile Banking. Alti 22,83% utilizeaza aceste servicii doar rar, ocazional, in timp ce 48,08% nu folosesc deloc astfel de servicii.

Plata in magazinele fizice este facuta si cu cash dar si cu cardul de catre cei mai multi romani (40,67%), in timp ce doar cu cash platesc aproape aceeasi pondere (39,67%). Doar cu cardul platesc 19,67% dintre respondenti.

Pe de alta parte, doar 22,83% dintre respondenti sustin ca folosesc Google Pay / Apple Wallet pentru cumparaturile din magazine direct cu telefonul.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un esantion de circa 1.200 de respondenti din toata tara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenti sunt salariati, 74,83% locuiesc la oras, 38,08% au studii superioare.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani