Grid star
punguta cu doi bani

Tic-tac pe taierea pensiilor speciale

Tic-tac cu privire la legea pensiilor speciale aflata in Senat. Mai sunt doar noua zile pana cand se implineste termenul de adoptare tacita. Insa, dupa cum arata lucrurile, este foarte posibil ca proiectul sa treaca, avand in vedere ca majoritatea comisiilor sesizate pentru a depune un raport nu au exprimat un punct de vedere.

Chiar daca legea va fi adoptata tacit in Senat, Camera Deputatilor este forul decizional, iar acolo proiectul poate sta ani ani buni. Din informatiile noastre, se „coace” un nou proiect de lege.

Putem sa va spunem ce contine proiectul adoptat recent de Guvernul Ciuca. Actul normativ urmareste, potrivit ministerului Muncii, ajustarea cheltuielilor totale cu pensiile si indemnizatiile de serviciu, conform angajamentelor asumate. Modificarile adoptate stabilesc faptul ca pensiile de serviciu vor fi calculate plecand de la vechimea in specialitate si cu reducerea procentului de calcul raportat la venitul obtinut, iar stagiul de contributivitate minim va fi similar celui aplicat in sistemul public de pensii.

Practic, nicio pensie de serviciu nu va putea sa mai depaseasca salariul primit in perioada activa, iar pensiile care sunt deja in plata se vor recalcula pentru a respecta noul principiu si pentru a elimina inechitatile intre beneficiarii care sunt deja in plata si viitorii pensionari.

Ramane de vazut cum va fi urmatorul proiect.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani