Grid star
punguta cu doi bani

Restrictiile tiranice ale guvernului Citu, criticate chiar din interiorul PNL

Ne bucuram ori de cate ori vedem politicieni cu scaun la cap, indiferent de tabara. Oameni care sunt in stare si sa gandeasca liber, nu doar sa-si pironeasca privirea intr-un punct si sa inceapa sa recite punctaje primite de la partid. Cu atat mai mult cand miza o reprezinta revolta impotriva unei dictaturi, cum este cea sanitara in care ne aflam de peste un an.

O astfel de surpriza este Alin Nica (foto 2), presedintele Consiliului Judetean Timis si unul dintre liberalii cu o vechime respectabila in partid: inca din 2004, cand PNL manca neagra paine a opozitiei sub guvernul Adrian Nastase.

N-am auzit ca Nica sa aiba vreun scandal legat de coada, ci dimpotriva: am vazut ca a facut treaba buna in comuna Dudestii Noi din judetul Timis, unde a fost primar timp de patru mandate consecutive, inca din 2004, la numai 23 de ani, cand a devenit cel mai tanar primar din Romania.

Pe scurt: Alin Nica pare unul dintre politicienii in fata carora colegii de partid ar cam trebui sa ia notite cand vorbeste.

Ei bine, PNL-istul a criticat in repetate randuri abuziva carantinare a municipiului Timisoara, pe baza unor criterii cat se poate de aberante. Iar cea mai recenta iesire a avut-o joi, 1 aprilie 2021, la Aleph News, cand a explicat de ce masurile guvernului condus de Florin Citu (foto 1) sunt si inepte, si ticaloase.

Iata principalele declaratii ale lui Nica:

Timisoara iese din carantina cu un numar al cazurilor mai ridicat decat atunci cand a intrat in carantina, dar cu o panta descendenta care nu este data neaparat de aceasta carantina de forma, ci mai degraba, ca urmare al apelului pe care eu l-am facut de a intensifica vaccinarea care in ultimele doua saptamini a ajuns la un nivel de 0,5% din populatia judetelui in fiecare zi. Ceea ce face din Timis campion la vaccinare in tara.

In ultimele 6 zile, Timisul a vaccinat cel mai mult dintre judetele tarii, a depasit inclusiv Bucurestiul, raportat la suta de mii de locuitori. Mai degraba, aceasta descrestere este naturala si nu ca efect major al acestei carantine de forma care nu are nicio relevanta din punct de vedere statistic. Ci dimpotriva a pus bete in roate si a perturbat masiv economia locala.

Este adevarat, protestele oamenilor sunt justificate pentru ca rezistenta la restrictii a fost depasita si oamenii nu mai au rabdare.Trebuie sa mentionez faptul ca Timisoara este in scenariul rosu de aproape 5 luni de zile, din octombrie anul trecut si va inchipuiti ca Timisoara a trecut prin cele mai dure restrictii dintre toate municipiile tarii si de aici si frustrarea maxima a cetatenilor care trebuie sa suporte restrictii suplimentare. (...)

Eu am spus-o inca de la inceput si ma bucur ca, in sfarsit, colegii din Comitetul Judeten pentru Situatii de Urgenta au ajuns la aceeasi concluzie ca si mine ca trebuie sa diversificam armele, nu putem sa folosim aceleasi arme de sase luni de zile si sa neasteptam la rezultate diferite. Trebuie sa fim inventivi si sa schimbam putin abordarea.

In locul filtrelor de la intrarea in oras, sa folosim fortele de ordine mult mai eficient, de exemplu in locurile aglomerate si sa ne asiguram ca distantarea sociala si restrictiile sunt respectate. Altfel, nu avem eficienta lor! De asemenea, accelerarea campaniei de vaccinare care, iata, incepe sa dea rezultate aici la noi in Timis, trebuie intensificata si mai mult. Doar asa putem reduci in mod sigur si sustenabil acest indice al infectarii. Si nu in ultimul rand, trebuie continuate investitiile in zona ATI din spitale pentru a slabi presiunea pe acest sector din zona medicala.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani