Grid star
eveniment

CRESTEREA PENSIILOR: CIUCA ANUNTA CA SE LUCREAZA – De mai bine de o luna, premierul bajbie printre cifre. In octombrie declara ca marirea nu poate fi mai mare de 11%. Dupa ce a intervenit Iohannis, si- a schimbat parerea. Declaratie de ultima ora

Telenovela maririi pensiilor continua! Premierul Ciuca iese de mai bine de o luna public si anunta ca se vor mari pensiile. Cu cat, nici el nu stie exact.

In octombrie, ex-generalul Ciuca a declarat ca procentajul de marire a pensiilor nu poate fi mai mare de 11%. A revenit insa dupa interventia lui Klaus Iohannis, si nu a exclus o crestere mai mare. Dupa declaratia presedintelui, Ciuca anunta ca "procentul poate sa fie de 15%, sau poate sa fie alta cifra”.


Coincidenta, sau nu, anuntul lui Nicolae Ciuca venea dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut ca majorarea pensiilor de la 1 ianuarie sa tina cont de inflatie, care a ajuns la 15%.
A trecut o luna, iar Ciuca nu are inca raspunsuri concrete pentru pensionari. Marti, 15 noiembrie 2022, seful Executivului a declarat ca in acest moment se lucreaza la nivelul structurilor de specialitate, astfel incat pe baza prognozelor bugetare, "sa asiguram aceea anvelopa de crestere de 15% din buget pentru a putea sa asiguram cresterea pensiilor”. Insa, nu a dat o cifra concreta. Prima data a fost 11%, presedintele a cerut indexarea cu rata inflatiei, care era la 15%, dar in prezent a depasit 16%.

Iata declaratia facuta de premier:

Sa putem sa sa asiguram compensarea inflatiei care a depasit 15%. Guvernatorul Bancii Nationale a anuntat ca a depasit chiar 16%, si atunci trebuie sa ne asiguram ca cei cu venituri foarte mici trebuie sa beneficieze de marirea veniturilor. In acest moment se lucreaza la nivelul structurilor de specialitate, astfel incat pe baza prognozelor bugetare, sa asiguram aceea anvelopa de crestere de 15% din buget pentru a putea sa asiguram cresterea pensiilor”.

S-a razgandit dupa ce a intervenit Iohannis

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat in 13 octombrie 2022 ca este posibila o majorare a pensiilor, facand referire la un procent de 11%.
Seful Executivului a precizat atunci ca procentul de majorare trebuie sa fie unul care sa nu produca un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ulterior, s-a razgandit, dupa declaratia presedintelui Iohannis (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani