Grid star
eveniment

DACIAN CIOLOS DESPRE PLANUL LUI ORBAN – Liderul PLUS confirma declaratiile Gabrielei Firea: “Nicio reforma serioasa”

Liderul PLUS Dacian Colos confirma declaratiile Gabrielei Firea, care a spus ca Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) a fost criticat de Comisia Europeana (click aici pentru a citi).

Ciolos arata intr-o postare pe Facebook ca PNRR, care ar trebui sa aduca Romaniei cateva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei si pentru a finanta reforme in sanatate si in educatie, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie sa contina reforme structurale:

Comisia Europeana a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana, sustinand ca PNRR nu prevede nicio reforma serioasa in domenii precum digitalizarea, protectia mediului, sustenabilitatea economica, educatia”.

Iata postarea facuta de Dacian Ciolos:

“Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) care ar trebui sa aduca Romaniei cateva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei si pentru a finanta reforme in sanatate si in educatie, de exemplu, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie sa contina reforme structurale.

Sa putem finanta, in ciuda deficitului bugetar la care am ajuns in urma crizei provocate de PSD si a crizei pandemice, investitii, sa sustinem digitalizarea si, astfel, debirocratizarea administratiei publice.

Pentru a trece de la logica 'absorbtiei cantitative de fonduri UE' la o logica de utilizare eficienta a banului public, noi credem ca este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, pentru a facilita absorbtia fondurilor europene si pentru a reduce birocratia asociata cu proiectele care implica bani de la Uniunea Europeana.

Comisia Europeana a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana, sustinand ca PNRR nu prevede nicio reforma serioasa in domenii precum digitalizarea, protectia mediului, sustenabilitatea economica, educatia.

Este un motiv in plus sa incheiem cat mai repede saga asta cu impartirea de functii si sa discutam serios programul de guvernare si cum finantam masurile si angajamentele prevazute acolo”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani