Grid star
eveniment

MINISTRUL DE FINANTE ANUNTA PROGRAMUL CUMPARA ROMANESTE – Adrian Caciu, precizari despre politica fiscala: "Nu vom creste si nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget”

Ministrul de Finante, Adrian Caciu (foto stanga, langa Lucian Bode), anunta programul national "Cumpara romaneste”. Caciu a precizat ca va initia consultari cu reprezentantii mediului de afaceri si camerelor de comert din Romania, dialog absolut necesar mai ales in perspectiva finantarilor de care Romania va beneficia prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Ministrul a facut precizari si cu privire la politica fiscala:

"Nu vom creste si nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilitatii fiscal-bugetare - vom tine sub control deficitul bugetar”.
Caciu arata intr-o postare pe facebook ca a inceput o analiza a cresterii veniturilor bugetare, bazata pe combaterea evaziunii fiscale si pe o mai buna conformare la plata a obligatiilor fiscale.

Ministrul de Finante a mai spus ca este nevoie de mai mare responsabilitate in alocarea bugetara, astfel incat sa fie asigurati pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum si pentru finantarea proiectelor de investitii.

Iata anuntul ministrului de Finante:

"Pregatim un buget echilibrat si responsabil pentru a stimula economia si a imparti mai corect banii tarii pentru binele tuturor romanilor!
Am inceput analiza proiectiilor bugetare pentru anul viitor si fundamentarea documentelor care insotesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetara si proiectul legii plafoanelor bugetare.
Avem de recuperat multe intarzieri si lucruri nerealizate la timp, dar lucram temeinic, asezat si gasim solutii.
Colegii de cabinet stiu ca usa biroului meu este oricand deschisa. Discutam despre necesarul de finantare pentru proiectele si politicile fiecarui minister, despre prioritatile din programul de guvernare. Avem ambitia sa chibzuim cat mai bine banii publici!
Este nevoie de mai mare responsabilitate in alocarea bugetara, astfel incat sa asiguram pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum si pentru finantarea proiectelor de investitii asteptate de romani, sustinerea serviciilor publice, indeosebi pentru masurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetara trebuie sa fie o exceptie si nu solutie pentru stingerea unor crize!
In paralel, am inceput o analiza a cresterii veniturilor bugetare, bazata pe combaterea evaziunii fiscale si pe o mai buna conformare la plata a obligatiilor fiscale.

Discutii cu mediul de afaceri

Asa cum am subliniat si la preluarea mandatului, nu vom creste si nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilitatii fiscal-bugetare - vom tine sub control deficitul bugetar.
Continuam politica fiscala de stimulare a economiei, incurajam investitiile, punem accent pe cresterea productivitatii si pe sustinerea unui program national 'Cumpara romaneste!'. Voi initia consultari cu reprezentantii mediului de afaceri si camerelor de comert din Romania, dialog absolut necesar mai ales in perspectiva finantarilor de care Romania va beneficia prin Planul National de Redresare si Rezilienta.
Alaturi de colegii de la Finante avem multe de facut, dar suntem motivati, avem un plan bine pus la punct si termene stranse".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani