Grid star
eveniment

DARURI PENTRU IOHANNIS – Presedintele are replica sabiei lui Stefan cel Mare. Iata lista cu cadourile primite de Klaus Iohannis si valoarea lor (Document)

Presedintele Klaus Iohannis (foto stanga, langa presedintele Frantei Emmanuel Macron) a primit in 2020 cadouri care valoreaza aproape 2.000 euro. Acestea au ajuns la presedinte in urma unor actiuni de protocol.

Cele mai valoroase cadouri, evaluate la 300 de euro ambele, sunt o corabie de argint in caseta de lemn, stilizata in cutie transparenta de marime 23219 cm, din plastic ambalat in cutie de catifea de marimi 272414 cm, culoare visinie, si o replica dupa sabia Voievodului Stefan cel Mare, din metal de culoare aurie, cu lungimea de 120 cm si maner stilizat. Sabia este in cutie de lemn de dimensiuni 150×30cm din plus negru si interior rosu, cu placuta explicativa din metal.

Tablou cu Cuza

Printre celelalte cadouri se numara o statueta din metal si marmura, inaltime 27 cm, culoare neagra reprezentand un personaj feminin alaturi de un leu, dar si un tablou reprezentand imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. O pictura pe panza in ulei cu rama de culoare aurie.

In total, in 2020 Iohannis a primit 14 cadori, iar acestea au ajuns in patrimoniul Administratiei Prezidentiale.

* Lista cadourilor primite de Klaus Iohannis

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani