Grid star
eveniment

DEPUTATII SI-AU STABILIT BUGETUL - Pentru 2024, Camera Deputatilor are nevoie de 1,4 miliarde lei. Pentru plata drepturilor demnitarilor au fost alocate aproape 420 milioane lei (Document)

Camera Deputatilor si-a aprobat bugetul pe 2024. Acesta depaseste 1,4 miliarde de lei.

Suma de 419,542 milioane de lei a fost alocata pentru plata drepturilor demnitarilor — indemnizatie, suma forfetara, diurna si indemnizatie de cazare acordate cu ocazia deplasarilor in tara si in strainatate, plata personalului din serviciile Camerei Deputatilor si Institutului Roman pentru Drepturile Omului, precum si acordarea indemnizatiei de hrana si a voucherelor de vacanta.

686,98 milioane lei reprezinta credite pentru angajament, iar 638,02 milioane lei sunt credite bugetare. Din volumul total de credite bugetare, 635,085 milioane lei sunt pentru activitatea proprie a Camerei Deputatilor, iar 2,939 milioane lei cheltuieli pentru Institutul Roman pentru Drepturile Omului (ordonator tertiar de credite in subordinea Camerei Deputatilor).

Cheltuielile pentru bunuri si servicii, in suma de 103,29 milioane lei — din care 102,733 milioane lei pentru activitatea proprie — au fost stabilite pentru asigurarea functionarii si intretinerii sediului Camerei Deputatilor, pentru materiale necesare desfasurarii activitatii legislative, cheltuielile de protocol, cheltuielile privind deplasarile interne si cele in strainatate pentru deputati si personal, cheltuielile cu reparatiile curente generate de uzura cladirii si a instalatiilor aferente, cheltuieli pentru organizarea Sesiunil anuale a Adunarii Parlamentare a Organizatiel pentru Securitate si Cooperare in Europa (AP OSCE), precum si pentru alte cheltuieli autorizate de lege.

Cheltulelile cu bunurile si serviciile pentru activitatea Institului Roman pentru Drepturile Omului sunt in suma de 557.000 lei.

S-a mai prevazut in buget suma de 175.000 lei pentru plata contributiilor si cotizatiilor Camerei Deputailor la organismele internationale, precum si 3,422 milioane lei pentru plata catre bugetul de stat a sumelor aferente persoanelor cu handicap neincadrate si a indemnizatiilor pentru persoane care desfasoara activitati de internship la Camera Deputatilor.

Nu in ultimul rand, initiativa de act normativ stipuleaza ca la titlul "Active nefinanciare” s-au prevazut 148,853 milioane lei credite de angajament si 99,895 milioane lei credite bugetare. Din totalul creditelor bugetare, 64,094 milioane lei sunt alocati pentru „active fixe (lucrari de constructii pentru sistem de cogenerare de inalta eficienta, retehnologizare ascensoare, licente software utilizatori posta electronica, calculatoare desktop pentru activitatea deputatilor in birourile parlamentare in legislatura 2024-2028 s.a.)”, iar 35,801 milioane lei pentru "reparatii capitale aferente activelor fixe (lucrari de reparatii platforma zona Izvor, lucrari de interventie pentru refacere terasa circulabila si luminatoare corpuri B1-C2-C1-C3-B2 din imobilul Palatul Parlamentului, retehnologizare statie hidrofor”.

* Cititi aici Memorandumul aprobat privind bugetul Camerei Deputatilor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani