Grid star
eveniment

SALARIILE BUGETARILOR – Premierul Florin Citu a anuntat daca se taie sau raman inghetate

Premierul Florin Citu a vorbit dupa sedinta de Guvern de miercuri, 20 ianuarie 2021, despre salariile bugetarilor, si a raspuns la intrebarea la care asteapta raspunsul milioane de romani: daca vor fi taiate.

Intrebat daca am putea sa asistam in perioada urmatoare la o scadere a salariilor in randul bugetarilor, Florin Citu a negat acest lucru:

"Nu, salariile au fost inghetate. Deci nu mai putem sa… Un drept castigat e deja mai greu sa mai faci ceva, au fost inghetate salariile. A fost luata o decizie”.

Cere masuri

Premierul a mai declarat ca evolutia, nu numai a salariilor, sporuri, cheltuielilor cu personalul din administratia locala, dar si centrala, din ultimii patru ani de zile, nu este sustenabila:

“Nu ne putem permite asa ceva, si atunci ma astept de la administratiile locale responsabile sa vina cu masuri, care sa corecteze aceasta tendinta. Deci ceea ce s-a intamplat in ultimii patru ani de zile nu este sustenabil pe termen lung, avand in vedere potentialul nostru de dezvoltare si faptul ca avem nevoie de resurse pentru investitii in perioada urmatoare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani