Grid star
eveniment

LIBER LA PLATI IN AVANS DIN BANI PUBLICI – Valoarea este de 100%. Legea a fost promulgata de Klaus Iohannis (Document)

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a promulgat legea care prevede valoarea platilor care pot fi facute de catre radioul si televiziunea publica. Este vorba despre plati facute in avans.

Potrivit noilor reglementari, Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune pot efectua plati in avans, de pana la 100% din fonduri publice, conform contractelor incheiate, pentru finantarea activitatilor specifice privind achizitia drepturilor de difuzare a evenimentelor, actiunilor si concursurilor sportive sau artistice internationale. Dar si pentru plata cotizatiilor la Uniunea Europeana de Radio si Televiziune si la alte organisme si organizatii internationale la care cele doua institurii sunt parte si/sau membru.

Guvernul decide

Prin hotarare a Guvernului se stabilesc categoriile de cheltuieli pentru care se efectueaza plati in avans. Astfel, sumele reprezentand plati in avans pot fi justificate prin bunuri livrate, lucrari executate si/sau servicii prestate pana la finalizarea evenimentelor, actiunilor, concursurilor sportive si/sau artistice internationale ce fac obiectul contractelor.

Avand in vedere noile reglementari, cele doua institutii ar trebui sa poata achizitiona drepturile celor mai importante evenimente sportive, cum ar fi campionatele europene si mondiale de fotbal, dar nu numai.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani