Grid star
eveniment

​DESTINATII DE VACANTA - Sondaj CEC Bank: topul tarilor alese de romani

Grecia, Bulgaria si Turcia sunt tarile unde romanii au ales sa isi petreaca vacanta in aceasta vara. Potrivit CEC Bank, aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal.

Peste 53% dintre romanii care isi vor petrece concediul in strainatate in aceasta vara au ales ca destinatie tari precum Grecia, Bulgaria si Turcia, iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, rezulta dintr-un sondaj realizat de CEC Bank in parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Grecia, in top

Grecia este tara unde cei mai multi romani au ales sa isi petreaca concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenti, in timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge in Turcia. Totodata, peste 10% au ales sa viziteze Italia, aproape 8% - Egipt, peste 7% - Spania iar mai mult de 6% - Franta. Printre alte destinatii unde romanii isi vor petrece concediul se numara: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca.

Potrviti CEC Bank, cand trebuie sa aleaga mijlocul de transport pe care il folosesc cand merg in vacanta, aproape 56% dintre respondenti au mentionat autoturismul personal, in timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de putin peste 12%.

Tichete vacanta

La intrebarea - De unde faci rost de bani pentru vacanta - peste 70% dintre respondenti au raspuns ca strang banii din timp, facand economii pe parcursul anului, peste 20% spun ca folosesc tichetele de vacanta pentru plata concediului, peste 4% apeleaza la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun ca se imprumuta la rude sau la prieteni. iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator,

In ceea ce priveste marimea bugetului de vacanta, peste 35% spun ca acesta este similar cu cel de anul trecut. O scadere a bugetului, cu 10% pana la 30%, s-a inregistrat pentru circa 37%, in timp ce pentru circa 15% s-a inregistrat o crestere de 10% - 30%.

Plata cu cardul

La intrebarea referitoare la cum vor face platile in concediu, peste 62% dintre respondenti spun ca vor folosi cardurile, fie ca sunt de debit sau de credit, fie o combinatie de plata cash si card. Numai aproximativ 37% spun ca vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plati in concediu.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un esantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenti din toata tara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenti sunt salariati, 74,83% locuiesc la oras, 38,08% au studii superioare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani