Grid star
eveniment

MILIOANE DE EURO PENTRU CONFORTUL BICICLISTILOR – Este vorba despre 3.000 kilometri. Banii pot fi accesati de luni, 5 decembrie

Vesti bune pentru biciclisti. De luni, 5 decembrie, pot fi accesate 247,5 milioane de euro din PNRR pentru traseele cicloturistice de catre autoritatile publice pentru a le face acestora trasee pe unde se pot plimba.

Astfel, autoritatile publice locale si centrale vor putea accesa fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice, a anuntat ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, care a aprobat si a trimis spre publicare, in Monitorul Oficial al Romaniei, Ghidul solicitantului pentru proiectele finantate prin Investitia I.4 din Componenta 11 – Turism si cultura a Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Bugetul total alocat acestei componente este de 247,5 milioane de euro pentru amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, in vederea cresterii accesibilitatii zonelor turistice. In acest scop, traseele vor fi amenajate pe digurile de protectie la inundatie ale cursurilor de apa, in zonele protejate si pe drumurile publice cu trafic redus, valorificand in mod durabil elementele de patrimoniu si peisaj natural si cultural.

Traseele de cicloturism vor permite Romaniei sa participe si sa contribuie la reconfigurarea retelei europene de trasee EuroVelo si a diverselor trasee cicloturistice internationale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul si se va incuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii.

Depunerea proiectelor

Proiectele pot fi depuse in parteneriat sau in mod individual de catre ministerul Mediului, pentru digurile administrate de ANAR. Astfel, pentru proiectele depuse in parteneriat, sunt eligibile traseele care traverseaza minimum 3 judete, sunt continue pe o lungime de minimum 150 km (axa principala), de la axa principala propusa putandu-se realiza conexiuni secundare catre obiectivele turistice-culturale pe o raza de maximum 10 km.
"Pentru proiectele depuse individual de catre MMAP pentru digurile de protectie, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minimum 10 km si traverseaza teritoriul a cel putin doua UAT-uri din categoria comune, orase sau/si municipii. Principalii beneficiari ai acestei investitii sunt unitatile administrativ-teritoriale si autoritati ale administratiei publice centrale, respectiv structuri deconcentrate ale acestora”, potrivit ministerului Dezvoltarii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani