Grid star
eveniment

DAN BARNA IL ATACA PE LUDOVIC ORBAN – “Cat de disperat esti Ludovic?”

USR versus PNL! A inceput scandalul dupa ce Florin Iordache a fost numit de Parlament presedinte al Consiliului Legislativ. Iar Dan Barna il ataca pe Ludovic Orban.

Florin Iordache a obtinut 185 de voturi, fata de doar 41 de voturi stranse de contracandidatul sau, Augustin Zegrean, reprezentantul PNL.

Dupa ce premierul Ludovic Orban (foto stanga) a sugerat ca USR l-ar fi votat pe Iordache, iar in mass-media s-a vehiculat ca ar fi existat o intelegere a PSD cu USR pentru sutinerea senatorului George Dirca la sefia sectiei din Consiliul Legislativ, in schimbul voturilor date de PSD candidatului USR, parlamentarii lui Dan Barna trebuind sa nu voteze candidatul propus de PNL, pe Augustin Zegrean, Dan Barna (foto dreapta) iese la atac. Si arata cu degetul spre PNL.

Actiune la CCR

Dan Barna a anuntat pe Facebook ca partidul pe care-l conduce va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, pentru ca niciunul dintre candidati nu a intrunit numar de voturi cerut de lege: “Augustin Zegrean a primit 41 de voturi, dintre care 21 de la USR. Deci, din cei 36 penelisti care au venit la vot, doar 20 au votat cu Augustin Zegrean si 16 au votat cu Florin Iordache”.

Iata postarea lui Dan Barna:

"Fapte, nu vorbe mincinoase!

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidatii de ieri nu a intrunit numar de voturi cerut de lege.
Legea prevede ca numirile se fac cu cel putin 233 de voturi, adica 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenti.
Ieri, USR a propus PNL boicotarea sedintei, dar liderul de grup Florin Roman a refuzat si s-a laudat ca 113 penelisti vor veni sa il voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36.


Dintre care 8 fosti traseisti PSD-ALDE: Sorin Cimpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputati), Gioanca Eugen, Marius Nicoara, Ioan Talpos (senatori).

Augustin Zegrean a primit 41 de voturi, dintre care 21 de la USR. Deci, din cei 36 penelisti care au venit la vot, doar 20 au votat cu Augustin Zegrean si 16 au votat cu Florin Iordache.

USR a avut un singur candidat - George Dirca pentru sectia de evidenta oficiala a legislatiei si documentare. USR nu a negociat pentru acest post cu celelalte partide".

Disperarea lui Orban

Un mesaj mai dur pentru Orban a avut Dan Barna pe Twitter (vezi facsimil). Presedintele USR il acuza pe premierul Romaniei ca este atat de disperat incat a ajuns sa spuna minciuni ordinare. Dan Barna ofera si o explicatie a “disperarii” lui Orban. Aceea ca premierul ar fi constient ca se prabuseste in sondaje, astfel incat PNL nu va putea guverna doar cu PMP si UDMR:

“Cat de disperat esti Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP si UDMR? Atat de prost arata sondajele incat sa ajungi la minciuni atat de ordinare despre USR?”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani