Grid star
eveniment

PLATA PENSIILOR IN DECEMBRIE: GUVERNUL UMBLA LA PUSCULITA – Banii, scosi din Fondul de rezerva. Suma de care este nevoie (Document)

Guvernul a aprobat Hotararea prin care se suplimenteaza bugetul ministerului Muncii cu 196 milioane lei, banii provenind din Fondul de rezerva bugetara. Acesti bani sunt necesari pentru a putea fi platite pensiile pe luna decembrie.

In Nota de fundamentare se arata ca a fost aprobata suma de 96.214.823 mii lei pentru plata pensiilor, din care pana in prezent au fost efectuate plati in suma de 89.830.484 mii lei. Platile estimate a se efectua in luna decembrie pentru achitarea pensiilor sunt de 6.580.339 mii lei. In aceste conditii, se impune suplimentarea prevederilor bugetare pe anul 2022 cu suma de 196.000 mii lei.

Dosare noi, cheltuieli mai mari

Se mai precizeaza ca inregistrarea unor cheltuieli mai mari decat cele estimate este determinata de faptul ca au fost introduse in plata dosare noi de pensionare in numar mai mare fata de cel estimat. Pentru asigurarea platii integrale a pensiilor pentru luna decembrie, este necesara suplimentarea fondurilor in bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale care sa permita majorarea transferurilor catre bugetul asigurarilor sociale de stat.

*Nota de fundamentare
*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani