Grid star
eveniment

SE SUSPENDA ANGAJARILE LA STAT – Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta. Pana cand tine interdictia. Care sunt exceptiile

Guvernul Ciuca a aprobat joi, 16 iunie 2022, printr-o ordonanta de urgenta, suspendarea ocuparii prin concurs sau examen, incepand cu data de 1 iulie si pana la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice centrale si locale, cu exceptia posturilor unice.

Masura este motivata prin faptul ca se urmareste diminuarea unor cheltuieli de functionare ale institutiilor si autoritatilor publice, in vederea asigurarii sursei de finantare a pachetului de masuri pentru mentinerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile. OUG prevede insa continuarea ocuparii posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022.
Totodata, in cazuri temeinic justificate, ordonanta de urgenta da posibilitatea ca, prin memorandum aprobat in sedinta Guvernului, sa poata fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice centrale si locale, cu incadrarea in cheltuielile de personal.

Reducerea cheltuielilor

Potrivit ministerului Muncii, masura suspendarii ocuparii posturilor vacante din administratia publica a fost necesara pentru a diminua unele cheltuieli de functionare ale institutiilor si autoritatilor publice, in vederea asigurarii sursei de finantare a pachetului de masuri pentru mentinerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile si continuarea activitatilor economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate in ceea ce priveste incadrarea in tinta de deficit.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani