Grid star
eveniment

SEFUL FISCULUI CERE DEMISIA A DOI INSPECTORI – Lucian Heius a "luat foc” dupa ce ANAF a amendat cu 30.000 lei patru romani care vindeau fructe pe marginea drumului: "Aici au considerat ei ca este marea evaziune fiscala”

Seful ANAF, Lucian Heius (foto), cere demisia inspectorilor care au amendat patru romani cu 30.000 lei pentru ca vindeau fructe pe marginea drumului.

Potrivit acestuia, doi angajati ANAF s-au dus in luna octombrie si au dat patru amenzi in valoare de 30.000 de lei "acelor oameni, acelor tarani care stau pe marginea drumului, cateodata chiar in fata casei si pe care ii stiti toti, probabil ca treceti cu masina pe langa ei si vand: niste mere, niste pere, niste struguri, poate un borcan de miere, avand certificat de producator”.

Heius a declarat ca ii este rusine ca asemenea oameni lucreaza in ANAF si ca asa inteleg ei ca trebuie sa lupte impotriva marii evaziuni fiscale. Seful Fiscului le-a transmis celor patru care au fost amendati sa faca o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare, iar juristii care vor reprezenta ANAF vor solicita si vor fi de acord ca aceasta amenda "extraordinar de uriasa” pentru fapta pe care ei au incalcat-o sa fie transformata in avertisment.

Iata declaratiile facute de Lucian Heius:

"Din pacate, nu intotdeauna lucrurile care se intampla la nivelul ANAF sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul tarii, au considerat ca in partea de vest a Romaniei evaziunea fiscala s-a terminat. In mintea lor au considerat ca in Timisoara toate cluburile isi fiscalizeaza toate veniturile, toate marile restaurante inregistreaza tot ceea ce se vinde, ca achizitiile intracomunitare din Arad sunt toate inregistrate si fiscalizate, ca in Caras nu se mai face contrabanda cu alcool. Si ce au considerat acesti inspectori?

Imi cer scuze, nu inspectori, acesti indivizi, pentru ca daca ii numesc inspectori antifrauda deja e prea mult. S-au dus in luna octombrie si au dat 4 amenzi in valoare de 30.000 de lei. Cui? Acelor oameni, acelor tarani care stau pe marginea drumului, cateodata chiar in fata casei si pe care ii stiti toti, probabil ca treceti cu masina pe langa ei si vand: niste mere, niste pere, niste struguri, poate un borcan de miere, avand certificat de producator.
Si acesti indivizi, repet nu pot sa fie numiti inspectori fiscali, inspectori antifrauda, le-au dat la patru asemenea persoane cate 30.000 de lei amenda. Deci aici au considerat ei ca este marea evaziune fiscala, acesta este rolul Antifraudei, sa mearga si sa gaseasca frauda adevarata in Romania. La cei patru oameni care vindeau niste mere si niste pere, care intr-adevar probabil ca nu erau din gradina lor proprie, asa cum prevede legea, si le-au dat 10.000 de lei amenda pentru aceasta si le-au mai gasit 3 litri de tuica si le-au dat 20.000 de lei amenda.

Imi este rusine ca asemenea oameni lucreaza in ANAF si ca asa inteleg ei ca trebuie sa luptam impotriva marii evaziuni fiscale. Incepand cu 1 noiembrie am schimbat pe directorul general adjunct care coordoneaza Antifrauda de la Deva, din vestul tarii si pentru alte abateri manageriale si de luni Directia de Integritate se duce, am semnat astazi ordinul, se duce sa cerceteze modul in care isi desfasoara acesti inspectori si cum isi permit ei sa amendeze niste oameni cu asemenea sume, cu o asemenea discrepanta intr-o fapta care poate nu e corecta.

Mesaj pentru comisarii ANAF

Si vreau prin intermediul dumneavoastra sa fie un mesaj pentru toti inspectorii care se duc in control. Daca nu sunt in stare si nu au pregatirea profesionala, nu au curajul sa mearga sa lupte cu marii evazionisti, sa mearga sa-si caute de lucru in alte institutii si le semnez pe loc transferul. Am spus de cand am venit ca presedinte ANAF ca nu pot tolera ca Antifrauda sa mai mearga la micii intreprinzatori. Acesti doi oameni, acesti doi indivizi, nici macar nu s-au dus la micii intreprinzatori, s-au dus la acei oameni care stau in fata casei sa vanda niste mere, niste pere ca sa mai castige niste banuti. Le recomand, poate ar fi intelept din partea lor luni sa isi dea demisia si sa-si caute de lucru in alta parte.
Oricum, Directia de Integritate va fi saptamana viitoare la Deva, va face o cercetare administrativa sa vedem toata activitatea acestor oameni. Le recomand si chiar ii rog pe cei patru oameni care au fost amendati sa faca o plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare, iar juristii care vor reprezenta ANAF vor solicita si vor fi de acord ca aceasta amenda extraordinar de uriasa pentru fapta pe care ei au incalcat-o sa fie transformata in avertisment, conform Ordonantei 2, asa cum este normal”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani