Grid star
eveniment

ATACUL RUSIEI IMPOTRIVA UCRAINEI – S-a incheiat prima runda de negocieri. Ce se intampla in continuare. Presedintele Zelensky a semnat cererea de aderare la UE

Prima runda de negocieri dintre Ucraina si Rusia s-a incheiat fara o concluzie concreta. Discutiile vor continua cu o noua runda care va avea loc la granita Belarus-Polonia. Presedintele ucrainean Zelensky (foto centru) a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeana chiar in timpul negocierilor din Belarus.

Consilierul presedintelui ucrainean, Mikhaylo Podolyak, a declarat, potrivit CNN, ca discutiile dintre Rusia si Ucraina s-au incheiat in Belarus, iar cele doua parti s-au intors in capitalele lor pentru consultari.

"Delegatiile ucrainene si rusesti au incheiat astazi prima runda de negocieri, scopul lor a fost incetarea focului pe teritoriul Ucrainei si a actiunilor militare. Am stabilit o serie de prioritati pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune in practica intelegerile. Partile merg in capitalele lor si partile s-au inteles ca in viitorul imediat apropiat sa mai avem o runda de negocieri unde temele abordate vor face pasi concreti. Urmatoarea runda de negocieri va fi la granita Belarus-Polonia”, a declarat, potrivit digi 24, consilierul presedintelui Zelenski.

Discutiile continua

"Tocmai s-au incheiat negocierile cu partea ucraineana care au durat aproximativ cinci ore. In acest timp noi am mers pe toate punctele protocolului. Am gasit niste puncte prin care putem prognoza unele obiective comune si cel mai important este ca am convenit sa continuam procesul de negociere. Urmatoarea runda urmeaza sa aiba loc in curand, la hotarul beloruso-polonez, existand o intelegere comuna. Pana atunci, reprezentantii fiecarei delegatii se vor consulta pe toate punctele expuse la negocieri cu conducerea tarii”, a transmis, potrivit digi 24, si delegatia rusa.

Zelensky cere aderarea la UE in procedura de urgenta

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ca ca tara sa sa fie primita in Uniunea Europeana in procedura de urgenta. El spune ca soldatii ucraineni nu lupta doar pentru tara lor, invadata de Rusia, ci pentru toata Europa. El a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeana chiar in timpul negocierilor din Belarus.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani