Grid star
criptomonede

DEZVALUIRILE PRESEDINTELUI EL SALVADOR – Bitcoin va deveni mijloc legal de plata in alte doua state in 2022

Bitcoin va ajunge anul acesta la 100.000 de dolari, si, pe langa El Salvador, sunt inca doua tari care vor adopta in curand activul digital ca mijloc de plata legala, a scris presedintele El Salvador, Nayib Bukele pe Twitter duminica, 2 ianuarie 2022. El a precizat ca subiectul criptomonedelor va deveni, de asemenea, o problema majora in alegerile intermediare din SUA care vor avea loc pe 8 noiembrie.

Nayib Bukele a facut istorie anul trecut, devenind primul presedinte care a facut toate demersurile necesare pentru ca Bitcoin sa devina mijloc legal de plata in El Salvador. El are informatii destul de precise ca sa sustina ca alte doua tari vor urma acest exemplu in 2022.

El Salvador a adoptat Bitcoin ca moneda oficiala in septembrie anul trecut, aventurandu-se in "ape neexplorate” din punct de vedere financiar si starnind furia Fondului Monetar International. Bukele a facut un pas mai departe in noiembrie 2021, anuntand planurile de a emite o emisiune de obligatiuni - "Bitcoin Bond” - de 1 miliard de dolari cu o scadenta de 10 ani pe Liquid Network. Jumatate din veniturile obtinute astfel ar urma sa fie destinate finantarii constructiei unui nou "Bitcoin City” de-a lungul Golfului Fonseca, langa un vulcan.

Ce sanse sunt ca Bitcoin sa atinga un milion de doalri in urmarorii cinci ani

Potrivit proiectiilor Blockstream, citate de coindesk.com, randamentul anualizat oferit de obligatiune ar putea ajunge pana la 146% in al 10-lea an, sub rezerva cresterii Bitcoin la 1 milion de dolari in urmatorii cinci ani. O tinta oarecum exagerata, avand in vedere ca criptomoneda se tranzactioneaza in prezent in jur de 47.000 de dolari, dupa ce a atins un maxim istoric de 69.000 USD, comenteaza CoinDesk. El Salvador a cumparat constant Bitcoin, lansand un semnal de incredere in perspectivele de pret pe termen lung ale criptomonedei.

In ciuda criticilor sporite din partea organizatiilor financiare traditionale, cum ar fi Banca Angliei si FMI, Bukele nu a dat inapoi. Urmatorul pas pe care vrea sa il faca presedintele El Salvador este sa construiasca un oras Bitcoin in tara sa.

De altfel, una dintre predictiile pe care le-a enumerat duminica pentru Bitcoin include ca va incepe in acest an constructia orasului, noteaza cryptopotato.com.

Bukele a subliniat o posibila surpriza masiva la conferinta anuala Bitcoin. Avand in vedere ca la editia din iunie 2021 a conferintei surpriza a fost anuntata de El Salvador, care si-a dezvaluit planurile de a adopta BTC in timpul acelui eveniment, este destul de posibil sa vedem alte doua tari care ii vor urma exemplul.

Bukele vede Bitcoin devenind o "problema electorala majora in alegerile din SUA din acest an”, deoarece cea mai puternica economie din lume continua sa studieze cum sa abordeze BTC si intreaga industrie cripto.

In timp ce bitcoin a crescut cu aproape 60% in 2021, depasind activele traditionale cu o marja semnificativa, pretul tinta de pret larg anticipat de 100.000 de dolari a ramas evaziv, datorita schimbarii brutale a Rezervei Federale din SUA si aversiunii la risc pe pietele financiare in noiembrie si decembrie.

In timp ce Bukele se asteapta ca bitcoin sa-si recapete mojo anul acesta, unii observatori prevad monedele criptomonede cu performante slabe asociate cu blockchain-uri de nivel 1 precum Ethereum, Avalanche, Fantom, Solana.

QCP Capital, cu sediul in Singapore, a recomandat diversificarea din bitcoin si in cos de monede de nivel 1 ca una dintre tranzactiile pentru 2022.

Potrivit lui Jeff Dorman, director de investitii la Arca Funds, se asteapta ca investitiile tematice sa genereze cele mai multe castiguri in 2022. "Din punct de vedere al investitiilor, Arca ramane tematic concentrat pe DeFi, sport si divertisment in ceea ce priveste implicarea fanilor, jocurile si NFT-urile. si web 3”, a spus Dorman intr-o postare pe blog publicata pe 22 decembrie.

"Pe masura ce capitalul institutional intra pe piata intr-un mod exponential, cumparatorul marginal il va depasi cu mult pe vanzatorul marginal”, a adaugat Dorman.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani