Grid star
banci

DOBANDA-CHEIE, LA UN NOU MINIM ISTORIC – BNR a anuntat o scadere de la 1,75% la 1,5%, cel mai mic nivel al ultimilor 30 de ani (Minuta)

Banca Nationala a Romaniei a anuntat scaderea dobanzii-cheie de la 1,75% la 1,5%, ceea ce reprezinta minimul ultimilor 30 de ani. Hotararea a fost luata in unanimitate in sedinta de Consiliu de administratie din 5 august 2020.

In acelasi sens, tot in sedinta din 5 august, BNR a decis reducerea ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit, de la 1,25% la 1 la suta.

Alta scadere votata in aceeasi sedinta de CA al BNR s-a referit la rata dobanzii aferente facilitatii de creditare (Lombard): de la 2,25% la 2%.

"De asemenea, Consiliul de administratie al BNR a decis in unanimitate pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit. In conditiile unui deficit de lichiditate pe piata monetara, Consiliul de administratie al BNR a hotarat in unanimitate continuarea efectuarii de operatiuni repo si a cumpararii de titluri de stat in lei de pe piata secundara”, mai arata Banca Nationala a Romaniei.

*Cititi aici Minuta Consiliului de Administratie al BNR

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani