Grid star
litigii

DOCUMENTUL CARE SPULBERA GUVERNUL CITU PENTRU INCHIDEREA MAGAZINELOR LA 18.00 - „Daca nu vor muri intre timp de foame”

PSD a atacat la Curtea de Apel Bucuresti hotararea Guvernului Citu prin care s-a decis inchiderea magazinelor la ora 18 in localitatile in care rata de inicidenta a cazurilor COVID este mai mare de 7,5 la mie, iar Lumea Banilor prezinta actiunea integrala.
Potrivit documentului, cetatenii care odata ajunsi acasa, dupa ce nu au putut sa-si faca cumparaturile, se vad acum si in imposibilitatea de a se deplasa in afara locuintei, unde trebuie sa ramana pana dimineata, „daca nu vor muri intre timp de foame prin grija guvernului”.

Proteste masive

Romania este in pragul revoltei generale in urma ultimelor restrictii impuse de Guvernul Citu cu privire la inchiderea magazinelor la ora 18.00 si inchiderea circulatiei in weekend la ora 20.00. Se face o saptamana de cand romanii protesteaza in strada impotriva acestor restrictii si spun ca nu le inteleg, ca sunt lipsite de logica. Nici guvernantii nu au fost capabili sa explice utilitatea inchiderii magazinelor la ora 18.00. In aceste conditii, social-democratii cer in instanta anularea masurilor.

Libertatea economica, afectata

In actiunea depusa in instanta se arata ca in speta de fata sunt afectate mai multe drepturi fundamentale, intrucat sunt restranse in mod expres, dar si implicit, mai multe drepturi fundamentale: dreptul la libera circulatie, dreptul la munca, libertatea intrunirilor, dreptul la libera circulatie, libertatea economica.
Se mai arata ca restrangerea acestor drepturi are efecte devastatoare atat asupra mediului de afaceri, cat si asupra societatii in ansamblul ei.

Oamenii ar putea sa ramana fara paine pe masa

Potrivit actiunii depuse in instanta, inchiderea magazinelor la ora 18.00 tocmai cand romanii se intorc acasa de la munca afecteaza atat interesele agentilor economici cat si ale consumatorilor, care se vad in imposibilitatea de a-si procura cele necesare existentei in scurtul interval orar pe care il mai au la dispozitie dupa ce termina o zi de munca:

"In acelasi timp, cetatenii care, odata ajunsi acasa dupa ce nu au putut sa-si faca cumparaturile, se vad acum si in imposibilitatea de a se deplasa in afara locuintei, unde trebuie sa ramana pana dimineata, unii se vor duce la munca, daca nu vor muri intre timp de foame prin grija guvernului”.

Iata pasaje din actiunea depusa in instanta, pe care o prezentam integral la finalul articolului:

In speta de fata sunt afectate mai multe drepturi fundamentale, intrucat sunt restranse in mod expres, dar si implicit, mai multe drepturi fundamentale: dreptul la libera circulatie, dreptul la munca, libertatea intrunirilor, dreptul la libera circulatie, libertatea economica.

Restrangerea acestor drepturi are efecte devastatoare atat asupra mediului de afaceri, cat si asupra societatii in ansamblul ei.

Astfel, in ceea ce priveste elaborarea HG 348, va rugam sa observati ca in sustinerea sa nu s-a avut in vedere in nici un fel o documentare si o analiza stiintifica preliminara/studiu de impact din care sa rezulte informatii relevante privind necesitatea si oportunitatea, in contextul epidemiologic actual, pe de o parte, a interzicerii pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi desfasoare activitatea dupa ora 18.00.
Lipsa motivarii creeaza pe buna dreptate ideea arbitrariului, iar ideea arbitrariului conduce la mahnirea cetatenilor care nu inteleg (pentru ca nu s-a explicat) de ce sunt necesare aceste masuri la momentul prezent, la mai bine de 1 an de la debutul pandemiei, cand activitatea operatorilor economici a fost oricum afectata semnificativ, cu efecte dezastruoase pentru economia nationala.

Inchiderea intempestiva a activitatii operatorilor economici dupa ora 18.00, tocmai cand oamenii se intorc acasa de la munca (aceia dintre cei care mai au inca un loc de munca si nu au fost trimisi acasa prin grija guvernelor PNL, PNL-USR PLUS) afecteaza atat interesele agentilor economici cat si ale consumatorilor, care se vad in imposibilitatea de a-si procura cele necesare existentei in scurtul interval orar pe care il mai au la dispozitie dupa ce termina o zi de munca.

In acelasi timp, cetatenii care, odata ajunsi acasa, dupa ce nu au putut sa-si faca cumparaturile, se vad acum si in imposibilitatea de a se deplasa in afara locuintei, unde trebuie sa ramana pana dimineata unii se vor duce la munca, daca nu vor muri intre timp de foame prin grija guvernului.
Urmare a acestor masuri, blocajul financiar din economie se va adanci, iar nemultumirea generala a populatiei va atinge cote de nebanuit”.


*Cititi aici integral cererea depusa in instanta

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani