Grid star
criptomonede

ETHEREUM E PE VAL – Criptomoneda a atins un nivel record de 1500 dolari dupa o crestere de 1000% în ultimele 10 luni

Criptomoneda Ethereum a atins, miercuri, un nivel record, depasind pentru prima oara nivelul de 1.500 de dolari, dupa un raliu al pretului care a durat 10 luni, timp in care valoarea sa a crescut cu mai mult de 1.000% din aprilie anul trecut, scrie The Independent. Maximul a fost atins în contextul in care traderii au investit in moneda virtuala inainte de lansarea contractelor futures pentru Ethereum la bursa Chicago Mercantile Exchange, care va avea loc saptamana viitoare, transmite Reuters.

De la inceputul acestui an, ethereum s-a apreciat cu 120%, peste avansul de 30% al Bitcoin, si a atins miercuri un nou maxim de 1.576,7 dolari pe unitate.

Cresterea de fond a pietei cripto a fost stimulata de interesul institutional crescut in timpul pandemiei, care a determinat investitorii majori sa apeleze la criptomonede intr-un efort de a-si diversifica portofoliile intr-o perioada de incertitudine economica.

Listarea contractelor futures pentru ethereum pe o bursa reglementata ar trebui sa imbunatateasca structura pietei cripto, permitand investitorilor sa castige expunere pe a doua cea mai importanta criptomoneda din lume, ca modalitate de diversificare fata de bitcoin, sau pentru a proteja expunerile actuale de ethereum”, potrivit unei note a analistilor JPMorgan adresata clientilor.

Investitorii cu amanuntul (micii investitori) s-au orientat catre activele criptografice, deoarece tot mai multe aplicatii ofera modalitati usoare de a achizitiona bitcoin si alte criptomonede.

Investitorii blocheaza criptomonedele in portofele offline

Castigurile prelungite s-au soldat cu faptul ca multi investitori si-au retras fondurile din bursele de criptomonede pentru a stoca valoarea in siguranta offline in speranta cresterii continue a preturilor.

Scaderea ofertei forteaza o crestere a pretului. Exista cativa factori potentiali pentru aceasta scadere a ofertei. In primul rand, investitorii ar putea continua sa blocheze token-urile in contractul de depozit pentru a primi recompense de miza pentru Ethereum 2.0. In al doilea rand, Ethereum-ul este blocat din ce in ce mai mult in protocoalele DeFi (finantare descentralizata), in timp ce investitorii muta, de asemenea, ethereum in propriul depozit personal pentru a-l pastra pe termen lung.

Aceasta tendinta forteaza valoarea sa creasca si mai mult, potrivit analistilor de piata, care au declarat pentru The Independent ca pretul va creste in continuare daca „oferta in scadere” continua.

Este clar ca pretul actual este determinat de cantitatea scazuta de Ethereum de pe piata, ceea ce conduce la cresterea rapida a preturilor. Pe masura ce clientii institutionali isi adauga moneda in portofoliu, ne asteptam ca pretul ethereum sa creasca. Nimic nu urca in linie dreapta, desigur, si vom continua sa vedem volatilitate pe piata, dar aceasta crestere este sustinuta de cerere”, a declarat Simon Peters, analist in domeniul criptoactivelor al platformei de investitii eToro pentru The Independent.

O recenta nota de cercetare a economistului-sef al Bancii din Singapore, Mansoor Mohi-uddin, a sugerat ca Bitcoin si alte criptomonede digitale ar putea inlocui in cele din urma activele traditionale ale refugiului sigur, cum ar fi aurul si argintul.

Doar 20% din totalul de Bitcoin pe piață sunt momentan în circulație

Bitcoin are un plafon de 21 de milioane de monede care vor fi puse în total, în circulație, dar se estimeaza ca doar 4,2 milioane sunt in circulatie constanta.

Firma de analiza a pietei Glassnode a calculat la sfarsitul lunii decembrie ca aproximativ 14,5 milioane de bitcoini sunt clasificati drept nelichizi.

Analiza noastra arata ca, in prezent, 78% din oferta de Bitcoin in circulatie poate fi clasificata ca fiind nelichida. O tendinta care a crescut de-a lungul anului 2020 si ofera un potential tablou pentru Bitcoin in lunile urmatoare, intrucat mai putini bitcoini sunt disponibili in retea pentru a fi cumparati”, a scris firma intr-un raport recent.

In luna ianuarie, interesul investitorilor pentru plasamente in criptomonede a marit valoarea totala de piata a criptomonedelor la peste 1.000 de miliarde de dolari, in ianuarie.

Sursa foto 1: AFP

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani