Grid star
companii

EUROINS, MESAJ PENTRU ASIGURATI – Compania anunta ce drepturi au dupa decizia ASF

Compania Euroins, careia i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre ASF, anunta intr-un comunicat ca asiguratii societatii au dreptul de a denunta contractele incheiate cu Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA. Se precizeaza ca acestia au si dreptul de a recupera primele de asigurare platite, in cadrul contractelor de asigurare, proportional cu perioada cuprinsa intre momentul denuntarii si cel al expirarii duratei de valabilitate a contractelor.

Sunt precizari si cu privire la cei care invoca un drept de creanta.

Iata anuntul companiei:

Va informam ca prin Decizia 262 a Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 17 martie 2023, a fost retrasa autorizatia de functionare a societatii EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Ca urmare a acestei decizii, asiguratii societatii au dreptul de a denunta contractele de asigurare incheiate cu EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., precum si dreptul de a recupera primele de asigurare platite, in cadrul contractelor de asigurare, proportional cu perioada cuprinsa intre momentul denuntarii si cel al expirarii duratei de valabilitate a contractelor.

Drept de creanta

De asemenea, orice persoana care invoca un drept de creanta impotriva EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A., dupa producerea unor riscuri acoperite printr-o polita de asigurare valabila, intre data retragerii autorizatiei de functionare si cea a denuntarii contractelor de asigurare, va putea solicita deschiderea dosarului de dauna la Fondul de garantare a asiguratilor (FGA), in acord cu prevederile art.12 din Legea nr.213/2015”.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat vineri, 17 martie 2023, printr-un comunicat oficial, ca a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani