Grid star
eveniment

EXCLUSIV: RECENSAMANTUL POPULATIEI 2022 – Nu primiti amenda daca nu vine "agentul” acasa. Nu aveti obligatia sa va deplasati la centrele organizate de stat. Declaratii oficiale

Recensamant 2022: purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica, Vladimir Alexandrescu, a declarat pentru Lumea Banilor ca nu se primesc amenzi daca "agentul” nu vine acasa. Nu exista obligatia de a merge la centrele organizate in mall-uri sau in alte locatii, acest lucru fiind la latitudinea fiecaruia.

Nebunie mare cu privire la Recensamantul 2022. Sute de oameni, multi dintre ei batrani, stau la coada ore in sir pentru a se recenza, speriati ca vor fi amendati.

Deficit de personal

Si asta pentru ca "agentii” nu vin la usa, asa cum prevede legea. Insa autoritatile tac, si lasa sa se alimenteze stirile alarmiste privind amenzile. Nu spun ca, potrivit legii, poti fi amendat daca refuzi recenzarea. Concret, daca nu ii deschizi usa celui platit sa iti puna intrebarile, si sa completeze chestionarul. Daca nu vine, n-ai vreo problema. Problema este ca nu sunt suficienti recenzori. Este un mare deficit. Potrivit surselor Lumea Banilor, bani exista, insa nu sunt doritori. Iar in nebunia stirilor privind amenzile de care sunt pasibili cei care nu se recenzeaza, romanii stau ore intregi la coada.

Declaratie oficiala

Lumea Banilor a mers direct la sursa, pentru a-i informa pe romani: pot fi amendati daca recenzorul nu vine acasa? Este obligatia lor sa se stea la coada ore intregi? Raspunsul vine de la purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica, Vladimir Alexandrescu. Potrivit acestuia, nu puteti fi amendat daca recenzorul nu v-a batut la usa. Puteti fi amendat daca refuzati. Si nici nu aveti obligatia sa mergeti la centrele organizate de autoritati. Aveti doua optiuni: asteptati sa vina recenzorul, daca vine, sau mergeti la centrele de recenzare. Daca nu vine, nu patiti nimic.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani