Grid star
eveniment

EXPLOZIA PRETURILOR MATERIALELOR DE CONSTRUCTII - Orban il atentioneaza pe Citu: “Daca nu se modifica prin OUG, in doua-trei luni toate santierele vor fi inchise”

Presedintele PNL Ludovic Orban trage un semnal de alarma dupa explozia preturilor la materialelor de constructii si spune ca daca guvernul Citu nu modifica prin OUG sistemul de indexare a valorii contractelor, in doua-trei luni toate santierele vor fi inchise.
Potrivit lui Orban, cresterile de preturi sunt intre 40% si 110%.
Liderul liberalilor spune ca cei care mai lucreaza sunt constructorii care s-au aprovizionat cu materiale inainte de explozia preturilor. In privinta constructorilor care sunt obligati sa cumpere in prezent materiale, situatia nu este deloc buna.
Orban a precizat ca nimeni n-o sa-si permita sa lucreze in pierdere.

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban:

"Am atras atentia, si ma bucur ca, in sfarsit, la nivelul coalitiei, vocea mea a fost auzita si s-a luat o decizie. Datorita cresterii preturilor la materialele de constructii, daca nu se modifica prin ordonanta de urgenta sistemul de indexare a valorii contractelor, in doua-trei luni toate santierele vor fi inchise. Asta este realitatea, eu vorbesc cu constructorii, am informatii clare din piata. Nimeni n-o sa-si mai permita sa lucreze in continuare in pierdere.

Constructorii care mai lucreaza s-au aprovizionat inainte explozia preturilor la materialele de constructii. Cei care sunt obligati sa se aprovizioneze acum cu toate materialele de constructii, indiferent ca e vorba de bitum, de fier, de beton, de agregate, lemn…
Cresterile de preturi sunt intre 40% si 110% si au generat o situatie in piata in care daca nu se schimba mecanismul de indexare a valorii contractului in functie de cresterea reala a pretului materialelor de constructie, acest motor de crestere pe care noi l-am folosit din plin si care a functionat pe perioada pandemiei se va gripa, daca nu cumva se va bloca"
.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani