Grid star
eveniment

FACTURILE LA ENERGIE – Guvernul refuza sa plafoneze preturile. Ce se va intampla in aceasta saptamana

Explozia preturilor la energie si gaze tinde sa devina un lucru normal pentru guvernanti, care par ca nu au solutii pentru a-i proteja pe romani de facturile uriase care au inceput deja sa fie emise.

Guvernul Citu refuza sa plafoneze preturile, insa ministrul Energiei Virgil Popescu ii asigura pe romani ca se lucreaza la o OUG care va ajuta consumatorii vulnerabili sa isi plateasca facturile iarna aceasta. Propunerea ar urma sa ii fie prezentata saptamana aceasta premierului Citu.
Virgil Popescu a declarat la Antena 3 ca guvernul stie ce are de facut.
Ministrul Energiei a fost intrebat daca prin aceasta OUG consumatorii casnici vor avea un alt tarif la energie electrica si la gaze naturale, iar Virgil Popescu spus ca nu, precizand ca vor primi in functie de gradul de consum.

Iata declaratiile facute de ministrul Energiei:

"Noi stim ce avem de facut, la asta lucram, dar nu la plafonarea pretului pe o perioada de 6 luni, pentru ca nu mi se pare normal ca si cetatenii cu venituri foarte mari sa beneficieze de preturi mici.
Lucram la o OUG si suntem aproape de final, saptamana viitoare o voi prezenta premierului, pentru ajutorarea romanilor pana la venituri medii sau consumul mediu si vorbim de milioane de romani, atat la energie electrica, cat si la gaze naturale (…)
Facem tot felul de simulari, ca sa vedem ce este mai bine pentru oameni si sa fie o forma foarte rapida de facut, practica, sa nu punem oamenii pe drumuri sa-si scoata adeverinte, asa cum se intampla la consumatorul vulnerabil”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani